32 EMPRESES I SERVEIS OBTENEN EL DISTINTIU DE QUALITAT SICTED



•El Consorci de Turisme del Vallès Oriental és l’òrgan gestor del Sistema Integral de Qualitat Turística a la comarca.

•La comarca compta amb dues destinacions, Caldes de Montbui i la Ruta Modernista del Vallès Oriental, que participen en el projecte.


La Secretaria d’Estat de Turisme a través del Comité Interdestinos va fer públiques, el passat dimecres dia 17 de juny, les dades del nombre d’empreses que han estat distingides amb el Sistema Integral de Qualitat Turística (SICTED) a tot l’estat espanyol aquest any 2009. En el Vallès Oriental hi ha un total de 32 empreses i serveis que obtenen aquest distintiu de gestió de la qualitat integral.

Sota els auspicis de la Secretaria General de Turisme i de la Federació Espanyola de Municipis i amb la coparticipació de la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, s’ha anat establint el projecte d’implantació del SICTED a diferents zones del territori. El Vallès Oriental compta amb dues destinacions turístiques que participen en aquest programa de la Secretaria d’Estat de Turisme, Caldes de Montbui i la Ruta Modernista del Vallès Oriental.



Les empreses i serveis que obtenen els distintiu són les següents:

Servei de guies:
Antequem

Cases rurals:
Les Oliveres
Cal Pinyater

Comerços:
Malalts del Vi
Can Perris
Joieria March
Joieria Domi
Pastes Sanmartí
Farmàcia Codina
Òptica Tibau
Embotits Pedragosa 1
Embotits Pedragosa 2
Cicle Vital
Joieria Pous


Casa de colònies:
La Traüna

Museus:
Museu Arxiu Tomàs Balvey

Hotels:
Hotel Augusta Vallès
Hotel Granollers
Hotel Molí de la Torre

Balnearis:
Termes la Garriga

Agència de Viatges:
Ramasan

Restaurants:
La Gran Olla i La Piranya
Trànsit,
Restaurant la Calma Cultura i Lleure
la Bota de Caldes

Espai natural:
Sant Miquel del Fai

Transport turístic:
La Diligència

Oficina de turisme:
Thermàlia. Oficina de Turisme de Caldes de Montbui

Policia turística:
Policia local de Caldes de Montbui

Empresa d’activitat esportives i d’oci:
Terra Diversions Bike Tours
Stop-stress BCN

Càmping:
El Pasqualet


Una aposta per a la qualitat: Sistema Integral de Qualitat Turística (SICTED)

El SICTED suposa un nou enfocament en l’ampliació del Sistema de Qualitat Turística Espanyola, caracteritzat per la gestió coordinada de la destinació, la aplicació conjunta intersectorial de paràmetres de qualitat i la incorporació al projecte de sectors que no són necessàriament turístics, però sí relacionats amb la qualitat de la destinació.

L’objectiu general del projecte SICTED és desenvolupar un model de gestió integral de la qualitat en la destinació, per tal d’aconseguir una gestió contínua i conjunta de la qualitat en qualsevol destinació turística nacional. L’aplicació del sistema presenta importants avantatges competitius com el reconeixement del sistema a nivell estatal, la cohesió de la destinació, la millora de la percepció de la qualitat de la destinació per part del visitant o l’augment de la percepció de fiabilitat i seguretat de l’oferta, entre altres factors.

Un dels punts claus del distintiu SICTED és la sensibilització cap a la millora de la qualitat en destinació. Aquesta tasca es dur a terme mitjançant la informació al turista, la implantació de bones pràctiques alhora de treballar, el desenvolupament d’eines d’excel·lència, la dotació de recursos i els mecanismes de reconeixement com el distintiu a la destinació, el distintiu a l’empresa o entitat pública i el certificat d’assistència a les persones participants.

El 21 de novembre de 2005, es van signar l’acord entre la Secretaria General de Turisme, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i la Delegació de turisme de la Diputació de Barcelona, per dur a terme la difusió i implantació del SICTED a la província de Barcelona, i també l’acord entre la Delegació de turisme de la Diputació de Barcelona i la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona amb l’objectiu d’implantar en diferents destinacions de la província de Barcelona el SICTED.

Per a més informació, consulteu el web del Consorci de Turisme del Vallès Oriental –
www.turismevalles.net

Comentaris

  1. Així es demostra la qualitat del servei a la comarca... Que n'aprenguin! :)

    F.X

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada