11/6/09

CORPUS AL VALLÈS ORIENTAL


Cada any, en arribar la primavera i el bon temps, la Garriga s'engalana i es prepara per a la seva celebració més popular: la Festa de Corpus, quan tots els garriguencs estan orgullosos de ser-ho. D'una manera o altra, tot el poble participa de la festa, ja sigui elaborant catifes, participant als actes paral·lels o simplement sortint al carrer a veure les catifes de flors i sentir la flaire que fan els elements naturals amb què es confeccionen aquestes efímeres obres d'art.

La festa combina amb tota naturalitat els vessants popular, religiós i artístic. Una de les característiques del Corpus garriguenc és que manté la tradicional processó pels carrers encatifats.

El clavell és el rei de la festa de Corpus, però també les branques de pollancre o de mimosa que envolten les parets de la plaça de l'Església, les nostres tradicionals enramades.

La festa de Corpus fins ara se centrava en un dia, el diumenge després del dijous de la festa religiosa, però cada cop més les activitats s'han anat ampliant i ara ja comencen la setmana abans. Seran 10 dies d'activitats diverses. L'Associació Cultural Corpus la Garriga s'encarrega durant tot l'any de coordinar totes les accions i persones perquè la festa surti rodona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada