28/9/09

EL PARC NATURAL DEL MONTSENY PRESENTARÀ LA SEVA CANDIDATURA A LA CARTA EUROPEA DE TURISME SOSTENIBLE


  • El Consorci de Turisme del Vallès Oriental, el Consell Comarcal de la Selva i el Consell Comarcal d’Osona, juntament amb agents del territori han començat a treballar en la candidatura d’adhesió del Parc Natural del Montseny a la Carta Europea de Turisme Sostenible.  • La Carta Europea de Turisme Sostenible és un conjunt de principis bàsics pel desenvolupament del turisme sostenible al parc natural, fent compatible la conservació dels recursos naturals amb la gestió de l'ús públic i el desenvolupament econòmic local.

La Carta Europea de Turisme Sostenible és un conjunt de principis bàsics pel desenvolupament del turisme sostenible al parc natural, fent compatible la conservació dels recursos naturals amb la gestió de l’ús públic i el desenvolupament econòmic local. Es basa en la participació i col•laboració de tots els agents implicats en la oferta turística del parc natural per tal d'elaborar el conjunt de bones pràctiques ambientals.

El Consorci de Turisme del Vallès Oriental, el Consell Comarcal d’Osona i el Consell Comarcal de la Selva, han començat a treballar en la candidatura d’adhesió del Parc Natural del Montseny a la Carta Europea de Turisme Sostenible. El passat 21 de setembre es va iniciar aquest treball conjunt entre el Parc Natural del Montseny i els consorcis de turisme implicats, a més d’altres entitats i empreses turístiques adherides.

En aquesta primera trobada es van convidar els responsables del Parc Natural de Cévennes (França), que van exposar quina ha estat la seva experiència durant els darrers anys i, alhora, van respondre tots aquells dubtes que van sorgir a nivell tècnic durant el procés d’adhesió a la carta Europea de Turisme Sostenible.

Es preveu que la durada d’aquesta fase inicial de la candidatura sigui d’un any i a partir de la feina que es faci, en surti el dossier per a la candidatura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada