EL PROGRAMA MIRADES DE CANAL 7 ENS DESCOBREIX ELS RACONS AMB MÉS ENCANT DE LA VALL DEL TENES

El Consorci de Turisme del Vallès Oriental participa en el programa de dinamització turística: Vall del Tenes, jardí del Vallès, que lidera la Mancomunitat d’aquests 4 municipis, Bigues i Riells, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall i Santa Eulàlia de Ronçana.
La Vall del Tenes, jardí del Vallès vol posar en valor elements de turisme actiu, de natura i paisatge d’aquesta zona, a partir del treball en xarxa dels diferents actors turístics actuals i els que potencialment poden formar part d’aquest projecte integrador.

El programa de dinamització turística La Vall del Tenes, jardí del Vallès pretén incrementar el nombre de visitants i alhora, però també que la zona sigui coneguda pels seus propis habitants, els primers agents turístics amb qui cal comptar. La Vall del Tenes és una vall clarament definida, amb una capçalera emblemàtica embolcallada pels Cingles de Bertí i amb un component patrimonial d’alt valor històric, però sobretot paisatgístic.

Una de les accions que s’han dut a terme per donar a conèixer el territori és el programa Mirades de Canal 7 de Santa Eulàlia de Ronçana, que anirà descobrint cada més en diferents edicions, els paisatges, les masies i els agents turístics de la Vall del Tenes. http://www.canalset.com/

El concepte de Jardí del Vallès neix com a recurs identificador d’una estratègia per enllaçar les diferents iniciatives existents a la zona com Sant Miquel del Fai: el jardí de l’aigua i la tosca; Cal Batlle: la cinglera i les feixes de paret de pedra seca; Parc de les olors: Jardí de plantes aromàtiques, culinàries i medicinals; La Pineda: Els gorgs i el bosc de ribera; Molí de la Torre: La jonceda i l’espart; El Rull: Mirador de la Vall i observatori de l’àliga; El Bruguer Vell: El jardí de la vinya; Can Burgués: L’alzinar i els avellaners; Can Caponet: Els camps d’espígol i d’altres de potencials.

Comentaris