12/11/09

EL TURISME RURAL DE LA COMARCA PARTICIPA AL SALÓ AGROTUR

El recinte de la Fira de Cornellà ha acollit del 6 al 8 de novembre la XVI edició d'Agrotur, el Saló Nacional de Turisme Rural.

El Consorci de Turisme ha estat present amb l'oferta de turisme rural i de turisme actiu de la comarca.




El Consorci de Turisme del Vallès Oriental ha participat aquest cap de setmana, dins l'estand que Diputació de Barcelona posa a disposició del territoris turístics de la província, en la XVI edició d'Agrotur, el Saló Nacional de Turisme Rural, que ha tingut lloc a la Fira de Cornellà.


Durant els dies 6, 7 i 8 de novembre, els més de 18.000 visitants que han passat pel saló han pogut informar-se de l'oferta d'allotjaments rurals, de gastronomia, de rutes senderistes, de rutes en btt, de rutes a cavall i d'activitats relacionades amb el sector, com el turisme actiu, que trobem en els diferents territoris participants. Enguany el saló ha dedicat un espai especial als diferents productes de denominació d'origen que troben a Catalunya.


Altres novetats d'aquesta edició han estat les activitats de benestar i desenvolupament personal, la secció de mobiliari rural, el circuit de bicicletes i segways, un campionat de parxís i tallers de vidre.


Aquesta edició ha comptat amb la presència d'una àmplia representació del territori català així com d'expositors d'Andalusia, Aragó, Cantàbria, Extremadura, Galícia, País Basc, País Valencià i Principat d'Astúries.


L'oferta de Turisme rural de la comarca


El Vallès Oriental compta, en l'actualitat, amb 44 allotjaments de turisme rural de diferents modalitats, ja siguin masies o masoveria, i una àmplia oferta d'activitats vinculades a la natura. Podem practicar esports d'aventura; fer senderisme pels camins dels parcs de la comarca; fer rutes en btt; conèixer les plantes aromàtiques, culinàries i medicinals del Parc de les Olors; i fer cursos de coneixement de l'entorn i de productes de la nostra comarca, entre d'altres. Per a més informació: www.turismevalles.net

PROP DE 60 RESTAURANTS DEL MARESME I DEL VALLÈS ORIENTAL PARTICIPEN A LES V JORNADES GASTRONÒMIQUES DEL RAÏM I DEL VI DE LA DO ALELLA

· Les jornades es faran entre els dies 13 i 29 de novembre.
· Les poblacions participants ofereixen als clients activitats gratuïtes relacionades amb el vi.


Opuscle de Les v Jornades de La DO Alella




2/11/09

EL VALLÈS ORIENTAL I MALLORCA INTERCANVIEN EXPERIENCIES TURÍSTIQUES

•    Empresaris turístics del Vallès Oriental i de Mallorca intercanvien experiències senderistes en el marc del projecte Els 3 monts.

•    L’acció està emmarcada dins de les actuacions de formació als empresaris adherits al projecte turístic dels 3 monts.




23 d’octubre 2009 - Una representació d’empresaris turístics del Vallès Oriental, de la mà del Consorci de Turisme, han intercanviat experiències de senderisme amb empresaris mallorquins en el marc del projecte Els 3 monts. Aquesta setmana una delegació formada per propietaris d’allotjaments, d’establiments de restauració i empreses de serveis turístics de les 3 comarques que formen part del projecte; Bages, Vallès Occidental i Vallès Oriental; han fet una estada formativa a l’illa per poder avançar en la creació del producte senderista d’Els 3 monts, prenent com a model l’exitosa experiència de la ruta de la Pedra Seca, a la Serra de Tramuntana de Mallorca. L’actuació està emmarcada dins les actuacions de formació del Pla de Foment turístic dels 3 monts i està cofinançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya.

Fa unes setmanes, es va dur a terme una jornada de formació teòrica centrada en la creació de producte turístic senderista i en les particularitats d’aquest mercat a nivell europeu. Aquest viatge de formació és un complement a la formació ja feta. Així doncs, els integrants de la delegació tindran l’oportunitat d’intercanviar i conèixer les experiències d’alguns dels empresaris turístics vinculats a la ruta, així com de conèixer en profunditat la gestió del projecte i les iniciatives del govern balear en matèria de senderisme i revalorització del patrimoni a càrrec del cap de servei de Medi Ambient de Consell Insular de Mallorca.

Serra de Tramuntana, ruta de la Pedra Seca

La Serra de Tramuntana i més concretament la ruta de la Pedra Seca, s’ha convertit en la segona destinació de senderisme a nivell estatal. Això ha estat gràcies a l’aposta clara del Consell Insular de Mallorca per a la diversificació de l’oferta turística de l’illa. Un dels canvis estratègics ha estat la reorientació de la pràctica del turisme de sol i platja que es pot trobar al sud de l’illa, cap al turisme actiu que es pot practicar al nord d’aquesta. L’intens treball de restauració de camins de pedra seca, a través d’una escola d’oficis especialitzada en aquesta tècnica constructiva, ha posat en valor el territori a través de la recuperació d’una sèrie de camins històrics, i alhora, ha comptat amb un component d’integració social i recuperació de l’ofici de marger que corria el perill de desaparèixer.

MÉS DE 60 EMPRESES DE LA COMARCA APOSTEN PER LA QUALITAT TURÍSTICA



• Dilluns 16 d'octubre es van iniciar les sessions formatives del nou cicle SICTED 2009 – 2010.

• En aquesta edició del SICTED participen més de 30 empreses noves de 12 municipis del Vallès Oriental.



Fotos: Manel Cuesta

El Consorci de Turisme del Vallès Oriental, com ens gestor del distintiu SICTED en el territori, juntament amb la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona han iniciat aquest passat dilluns dia 26 d’octubre el nou cicle de formació del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destí (SICTED) 2009 - 2010.

Aquesta nova edició compta amb la participació de 30 noves empreses de 12 municipis de la comarca, entre els què trobem Caldes de Montbui, Granollers, la Garriga, Mollet del Vallès, Les Franqueses del Vallès, Fogars de Montclús, La Roca del Vallès, L’Ametlla del Vallès, Sant Celoni, Santa Eulàlia de Ronçana, Sant Pere de Vilamajor i Tagamanent.

Les empreses que han iniciat aquest nou cicle SICTED 2009 – 2010, representen els sectors de les agències de viatge, els balnearis, els comerços, els hotels, els museus, les oficines d’informació turística, els parcs naturals, els restaurants, els taxis, els transports turístics, el turisme rural i altres serveis. Aquest és el tercer any que es dur a terme aquest projecte de millora de la qualitat turística a la comarca del Vallès Oriental. Fins a dia d’avui són 32 les empreses que han rebut aquest distintiu que les certifica com empreses que aposten per la qualitat i la millora turística.

L’objectiu general del projecte SICTED és desenvolupar un model de gestió integral de la qualitat en la destinació, per tal d’aconseguir una gestió contínua i conjunta de la qualitat en qualsevol destinació turística nacional. L’aplicació del sistema presenta importants avantatges competitius com el reconeixement del sistema a nivell estatal, la cohesió de la destinació, la millora de la percepció de la qualitat de la destinació per part del visitant o l’augment de la percepció de fiabilitat i seguretat de l’oferta, entre altres factors.

Un dels punts claus del distintiu SICTED és la sensibilització cap a la millora de la qualitat en destinació. Aquesta tasca es dur a terme mitjançant la informació al turista, la implantació de bones pràctiques alhora de treballar, el desenvolupament d’eines d’excel•lència, la dotació de recursos i els mecanismes de reconeixement com el distintiu a la destinació, el distintiu a l’empresa o entitat pública i el certificat d’assistència a les persones participants.

Per a més informació, consulteu el web del Consorci de Turisme del Vallès Oriental –