ELS 3 MONTS AMB INTERMÓN OXFAM

La primera edició a Espanya de l’Intermón Oxfam Trailwalker es celebrarà el mes de maig de 2011 tot seguint la ruta senderista catalana ”Els 3 Monts”, que uneix els parcs naturals del Montseny, Sant Llorenç del Munt i l'Obac i Montserrat.

El diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Carles Ruiz Novella, la directora general d'Intermón Oxfam, Ariane Arpa, i la presidenta del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, Olga Olivé, van presentar el recorregut de la prova en un acte que es va celebrar aquest dijous passat, dia 27 de maig, a la 13:00, a la Sala de Presidents de la Diputació de Barcelona.
Aquesta prova esportiva i alhora solidària és un desafiament en equip en què 4 persones han de recórrer juntes 100 quilòmetres a peu, en un temps màxim de 36 hores. La inscripció està oberta al públic en general i el requisit previ per participar és que els equips recaptin fons a benefici dels projectes que Intermón Oxfam du a terme a tot el món. D'aquesta manera, no es tracta únicament d'un desafiament físic, ja que els participants recapten diners per lluitar contra la pobresa i la injustícia al món.
El Trailwalker era originàriament un entrenament de resistència per a soldats gurkhes (una tribu originària del nord de l' Índia), que servien en unitats especials de les forces armades del Regne Unit i de l'Índia. Des del 1997, la prova s'ha convertit en un destacat esdeveniment esportius solidari. La primera edició va tenir lloc a Hong Kong i, posteriorment, la seva celebració s’ha estès a d’altres països on té presència Oxfam com ara Gran Bretanya, Austràlia, Nova Zelanda, Japó, Bèlgica i Canadà.
Els Consorcis de Turisme del Vallès Oriental, Vallès Occidental, Valls del Montcau i Patronat de la muntanya de Montserrat són les entitats que impulsen el projecte de la ruta senderista 'els 3 Monts', i defineixen les seves actuacions de promoció, inversió i dinamització. La Delegació de Turisme i l'Àrea d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona col·laboren econòmicament i tècnicament en el cofinançament del projecte.


 
Fotografies: Manel Cuesta

Més informació: Intermón Oxfam

Comentaris