ARRENCA L’ INTERMÓN OXFAM TRAILWALKER, UN DESAFIAMENT FÍSIC I SOLIDARI

• La primera edició a Espanya de la marxa esportivo-solidària passarà pels parcs naturals del Montseny, Sant Llorenç del Munt i l'Obac i Montserrat, seguint el recorregut dels 3 monts.

• David Barrufet, Miguel Induráin, María Vasco i Olga Viza, entre les personalitats del món de l’esport que donen suport a la iniciativa.

El pròxim mes de maig tindrà lloc la primera edició a Espanya de l’Intermón Oxfam Trailwalker, un dels desafiaments esportius i solidaris més grans del món. En aquest esdeveniment internacional, equips de 4 persones recorreran juntes 100 quilòmetres en un temps màxim de 36 hores en una ruta senderista coneguda com els 3 monts, que engloba els parcs naturals del Montseny, Sant Llorenç del Munt i l'Obac i Montserrat. La marxa tindrà lloc el cap de setmana del 7 i 8 de maig de 2011.

L’objectiu és lluitar contra la pobresa, atès que cada equip es comprometrà a aconseguir donatius per als centenars de projectes que Intermón Oxfam porta a terme a l’Àfrica, a Àsia i a Amèrica. D’aquesta manera, no es tracta únicament d’un desafiament físic, sinó també d’un repte solidari. La iniciativa està organitzada per Intermón Oxfam i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la FEEC, i també amb la col·laboració de Holmes Place Iberia i el patrocini d’Aigua del Montseny.

A la presentació de l’esdeveniment hi van participar Francesc Mateu, director d’Intermón Oxfam a Catalunya i Andorra; Francesc Vila, comissionat de Turisme de la Diputació de Barcelona; Joan Castaño, president del Consorci de Turisme del Vallès Oriental; Olga Olivé, presidenta del Consorci de Turisme del Vallès Occidental; Toti Mumbrú i Martínez, representant territorial de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya; David Barrufet, exporter del Barça i de la selecció espanyola d’handbol i María Vasco, medalla de bronze en 20 km marxa en el Mundial d’Osaka 2007.

Precisament, aquestes personalitats vinculades al món de l’esport, juntament amb l’exciclista Miguel Induráin i la periodista Olga Viza, seran els ambaixadors oficials de l‘Intermón Oxfam Trailwalker. A més, altres cares populars, entre les quals hi trobem els futbolistes Bojan Krkic i Javi Chica, els tenistes Fernando Verdasco i Albert Costa o l’actor i empresari Emilio Aragón, han volgut donar suport a la iniciativa i han prestat la seva imatge en un vídeo l’objectiu del qual és fomentar la participació en l’esdeveniment.

Intemón Oxfam Trailwalker
Des de 1986, l’Oxfam Trailwalker és un esdeveniment que ha anat creixent fins a convertir-se en un dels reptes esportius més importants, amb edicions anuals en 12 països de tot el món i que ha recaptat al llarg de la seva història al voltant de 70 milions de dòlars. En l’actualitat, se celebra regularment a Hong Kong, Canadà, Gran Bretanya, Japó, Nova Zelanda, Austràlia, Bèlgica, Holanda, Alemanya, Irlanda i França.
Per participar en el Trailwalker, els equips han d’aconseguir donatius per donar suport als més de 400 projectes que Intermón Oxfam du a terme en quatre vies principals d’actuació: cooperació al desenvolupament, acció humanitària, incidència política i comerç just. Cada equip es compromet a recaptar com a mínim 1.500 euros entre tots els seus membres.

Un dels projectes en marxa des de 2004 és el Banc d’Aigua a Etiòpia, que es desenvolupa als districtes més afectats per les sequeres recurrents. Es tracta d’un país on les dones i les nenes poden destinar fins a cinc hores al dia a anar a buscar aigua, que a més no sempre està en bones condicions. A través de l’Intermón Oxfam Trailwalker s’anima a caminar els participants d’aquest esdeveniment amb l’objectiu que les dones etíops no hagin de fer-ho, perquè amb 2.500 € es pot construir un pou.

Gràcies a aquest programa, avui més de 5.000 persones tenen accés a l’aigua potable, cosa que no solament millora la seva salut i disminueix el risc de malalties, sinó que a més permet millorar-ne les condicions de vida: les nenes van a l’escola perquè no han de caminar tantes hores diàries per aconseguir aigua i les dones dediquen més temps a ajudar els homes en les labors agrícoles, i així les famílies poden produir més aliments.

Els 3 monts
Els 3 monts és l’itinerari senderista que uneix els parcs naturals del Montseny, Sant Llorenç del Munt i Montserrat a través d’una ruta senyalitzada, dividida en 6 etapes. Al llarg de 106 Km. descobrirem en tranquil·la progressió les formes canviants de la natura: es mostrarà silenciosa i eterna al Montseny, abrupta i salvatge a Sant Llorenç i l’Obac, màgica i capriciosa vora els relleus montserratins.

Recórrer els 3 monts és gaudir del senderisme entre paisatges naturals espectaculars, però no només això. Fer senderisme a "els 3 monts" també representa observar l’empremta que la història hi ha deixat, degustar la riquesa gastronòmica local i deixar-se endur pels serveis que la zona ens ofereix, uns serveis que podem combinar perfectament amb el camí que resseguim. L’excel·lent oferta de restauració i la qualitat dels allotjaments i serveis turístics us faran gaudir d’una experiència única tan sols a 45 min. de Barcelona.





Comentaris