INICI DELS ACTES DE COMMEMORACIÓ DEL CENTENARI DE L'ILLA RASPALL

Aquest passat dijous, dia 4 de novembre, es van iniciar els actes de commemoració del centenari de l'Illa Raspall a la Garriga.

La història del municipi de la Garriga està lligada al termalisme des d’èpoques ben antigues i sobretot durant la romanització. D'aquesta conserva vestigis d’interès com la vil·la romana de Can Terrers. El nucli urbà de la població es va formar al voltant de la deu termal, amb aigua calenta superior als 60ºC. Durant la segona meitat del segle XIX, els balnearis van potenciar el creixement del municipi i especialment, la construcció d'un gran nombre de torres i cases destinades a l'estiueig de famílies de la burgesia barcelonina. En l'actualitat, la Garriga reuneix el conjunt modernista més destacat de la comarca, la mansana Raspall. Aquesta compta amb quatre torres de Manel Joaquim Raspall: la Casa Barbey, la Bombonera, la Torre Iris i la Casa Barraquer. Fa més d'una dècada, la Generalitat de Catalunya va declarar aquest conjunt Bé Cultural d'Interès Nacional.

El programa d'actes que està previst és el següent:
4 de novembre, a les 20h a Can Raspall
Xerrada: L’Illa Raspall, entre el modernisme i el noucentisme, a càrrec de Carme Clusellas, directora del Museu de Granollers

6 de novembre, a les 11h a la plaça del Silenci
Visita guiada teatralitzada a l’Illa Raspall i a Can Raspall, a càrrec de Nàiada i Nats Teatre.

12 de novembre, a les 20h a Can Raspall
Xerrada: Quan no tots estiuejaven. Garriguencs i estiuejants a la Garriga fins a la Guerra Civil, a càrrec de Jaume Oliver, historiador.

13 de novembre, a les 10h a la plaça del Silenci
Itinerari guiat: La Garriga, vila termal i d’estiueig. Visites guiades del segon dissabte de cada mes.

20 de novembre
-A partir de les 10.30h, a l’inici del Passeig: Fes-te una foto modernista, amb el Consorci de Turisme del Vallès Oriental.
-A les 10.30h a l’inici del Passeig:
Taller per a adults: Taller del record, un passeig creatiu plàstic pels jardins de l’Illa Raspall. A càrrec de Dani Berdala.
Taller per a infants: Juga i vesteix-te com fa 100 anys, a càrrec de Schola Didàctica Activa.
-A les 12.30h a la Plaça del Silenci: Inauguració de la senyalització -museïtzació de l’Illa Raspall i Can Raspall. Seguidament s’entregaran els premis del concurs de fotografia de l’Illa Raspall.
-A les 13h, a l’auditori de l’EMM: Concert Modernisme, a càrrec del Cor Sarabanda. El concert inclou peces especialment adaptades per a l’ocasió de Manuel Blancafort i Narcisa Freixas.
-A les 14.30h, a l’auditori de l’EMM: Dinar modernista, a càrrec de Pep Salsetes i Xavi Sòria.


Per a més informació tel. 93 860 56 63 Ajuntament de La Garriga.

Comentaris