EXCURSIONS AL MONTSENY, NOVA PUBLICACIÓ DE L’ASSOCIACIÓ D’EMPRESARIS TURÍSTICS MONTSENY

L’Associació d’Empresaris Turístics Montseny ha editat un desplegable enfocat al senderisme en el Parc Natural del Montseny. Aquesta nova publicació, editada sota el nom de “Excursions al Montseny”, proposa 6 rutes per diferents indrets del territori, amb l’objectiu de diversificar l’oferta senderista del parc fugint, alhora, de les aglomeracions que es produeixen en certs indrets. Les rutes són:

1. MONTSENY, caminant pel cor del massís
2. SANT ESTEVE DE PALAUTORDERA, passejant amb vistes al Turó de l’Home.
3. ARBÚCIES, passejant per la riera d’Arbúcies.
4. VILADRAU, descoberta dels castanyers de Viladrau.
5. CÀNOVES I SAMALÚS, caminem al voltant del pantà de Vallforners.
6. SANT ANTONI DE VILAMAJOR, recorregut per a grans caminadors.

Aquestes excursions permeten gaudir de la diversitat de paisatges que hi ha al Montseny i també de l’oferta de serveis que ofereixen les poblacions del parc. Cal destacar, que la majoria de rutes tenen el seu origen en una població del parc o de l’àmbit de la Carta Europea de Turisme Sostenible al Montseny (CETS).

Els itineraris 1, 2, 3, 4 i 5 són aptes per a tot tipus de públic, ja que els recorreguts són suaus i la durada aproximada d’aquests és d’entre una i tres hores. D’altra banda, l’itinerari número 6 està més enfocat a un públic que cerca rutes més llargues.

A la nova publicació hi trobareu una descripció de cada recorregut, la durada, el tipus de senyalització que cal seguir, i el públic al qual va destinat cada itinerari. En el mapa, que hi ha adjunt, hi veuran l’origen dels diferents itineraris, les principals vies de comunicació, els grans recorreguts (GR), els petits recorreguts (PR), el Meridà Verd, i alguns senders locals que transcorren pel Montseny. A més a més, hi ha la informació de tots els associats a l’Associació d’Empresaris Turístics Montseny, agrupats per activitats i per municipis.

En aquesta primera edició s’han editat 3.000 exemplars en català, però ja està previst fer-ho també en diferents idiomes, per poder donar a conèixer el senderisme al Montseny a un públic més ampli.

Comentaris