INMANOL ARIAS I JUAN ECHANOVE VISITEN PASTES SANMARTÍ

• El programa “Un país para comérselo”, conduit pels famosos actors Inmanol Arias i Juan Echanove, visita l’empresa de pastes de sopa, Pastes Sanmartí de Caldes de Montbui.

• Pastes Sanmartí és una de les empreses adherides al projecte SICTED, que treballa la pasta des del 1700 de forma artesanal.

Inmanol Arias i Juan Echanove, presentadors del programa “Un país para comérselo” van visitar Pastes Sanmartí aquest passat divendres dia 1 d’abril. El motiu va ser la gravació d’un nou capítol del programa que es retransmetrà passat l’estiu. El programa ens ofereix un passeig setmanal de 45 minuts per la cultura, les arrels i les tradicions a través de la gastronomia. “Un país para comérselo” ha aconseguit, en la seva primera temporada, fer-se un forat a la graella de TV1 aconseguint quotes elevades de pantalla.



Pastes Sanmartí
L'any 1700 l'Isidre Sanmartí fou el primer en experimentar les propietats de la transformació del blat en farina i de la barreja d'aquesta amb aigua termal del municipi de Caldes de Montbui. El resultat era una massa que convenientment elaborada era apta pel consum immediat. No obstant, no es conservava massa temps, ja que es quedava rígida amb el pas de les hores.

La família Sanmartí va començar a tractar la massa de forma i textura inventant-se un aparell de fusta amb uns orificis de sortida pels quals, premsant molt fort, la massa sortia en forma d'uns filets, actualment tallarines o espagueti. Aquests fils, deixant-los assecar convenientment tenien una durada molt llarga, ja que la pasta un cop seca podia guardar-se, desprès posant-la amb aigua calenta i bullint-la s'estovava i era apta pel consum. D'aquí van néixer els fideuers Sanmartí de Caldes de Montbui.


Cal destacar que la pasta Sanmartí no te ou, ja que està feta de blat i aigua termal de Caldes de Montbui. En l’actualitat podem gaudir d’un àmplia varietat de pastes: espagueti, tallarines, cinta llarga, cinta rosca, cinta tallada, plumes, plumetes, napolitanes, espirals, crestes, trompetes, trenes i canelons.

“Un país para comérselo”; descobreix els productes “made in Spain”
La sèrie de documentals, protagonitzada per Inmanol Arias i Juan Echanove, s'endinsa en diferents destins de tota Espanya, per descobrir la gastronomia local i els paisatges, i per trobar en la diversitat gastronòmica unes arrels comunes, el gust per la bona taula.



Cada programa te com objectiu descobrir un producte autòcton, ensenyar les excel·lències del que es produeix, i conèixer de primer mà a les persones, que hi ha al darrera de cada producte. "Viajar, comer y disfrutar de la vida, redescubriendo productos autóctonos que están perdiéndose". Així es defineix el caràcter de la sèrie, el productor executiu Miguel Ángel Bernardeau.

Comentaris