GRAN ÈXIT DEL INTERMÓN OXFAM TRAILWALKER 2011

L’Intermón Oxfam Trailwalker s'ha dut a terme, aquest passat cap de setmana, sobre l'itinerari de la ruta els 3 monts.

143 equips dels 200 que van iniciar l’Intermón Oxfam Trailwalker aconsegueixen finalitzar la marxa.

Gràcies a l’esforç de tots els participants de l’esdeveniment, la iniciativa ha assolit 468.000 euros de recaptació, que es destinaran als projectes que la ONG desenvolupa als països més empobrits.

Aquest passat cap de setmana 7 i 8 de ,maig s'ha celebrat la primera edició de l’Intermón Oxfam Trailwalker a l’estat espanyol, un dels principals desafiaments esportius i solidaris del món; on equips de quatre persones han recorregut 100 km en menys de 36 hores. És un repte en grup, ja que els membres de l’equip han d’estar plegats en tot moment. Alhora d’inscriure's, cada equip es compromet a aconseguir donatius per als projectes, que Intermón Oxfam porta a terme a l’Àfrica, l’Amèrica Llatina i l’Àsia.

L’itinerari escollit per al primer Trailwalker de l’estat espanyol és els 3 monts. Aquest és un itinerari senderista de baixa muntanya, a pocs quilòmetres de Barcelona, que uneix els parcs naturals del Montseny, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, i Montserrat a través d’una ruta senyalitzada que està dividida en 6 etapes. L’itinerari ens permet conèixer de primera mà els indrets més emblemàtics de la Catalunya prelitoral.

Corredors.cat ha estat el primer equip que ha superat els 100km. de la prova i ha completat les 9 etapes amb un temps de 15 hores i 28 minuts, de manera que ha trepitjat l’arribada a les 00.28 hores. Els membres del grup, així com tots els altres equips participants que han assolit el repte esportiu i solidari i han travessat la meta han rebut una medalla i un diploma finisher com a agraïment pel seu esforç i compromís.

Des de l’organització es valora molt positivament aquesta primera edició de l’Intermón Oxfam Trailwalker com destaca la seva directora general, Ariane Arpa: “ és una gran satisfacció veure com en un esdeveniment d’aquest tipus podem unir un moment d’autosuperació personal amb un repte d’equip i, especialment, una gran col·laboració solidària amb aquells que més ho necessiten”.





  

Tot i que al Trailwalker no hi ha guanyadors, els equips han optat a diversos premis corresponents adiferents categories. L’atleta María Vasco i l’ex-jugador d’handbol David Barrufet, ambdós ambaixadors de la prova, han fet entrega dissabte, just abans de l’inici del recorregut a Santa Maria de Palautordera, dels premis al “millor equip que hagi aconseguit més donatius”, que va ser per a Cirsa Solidaris amb 8.700 euros recaptats, i a la “iniciativa solidària més original per recaptar fons”, que es va endur Jukamika Deportes Pardo. Corredors.cat, s’ha alçat amb el trofeu ‘al primer equip masculí a completar el recorregut’ i Granollers Solidari, que ha registrat un temps de 21hores i 53 minuts, se l’ha emportat ‘al primer equip mixt a completar primer el recorregut.












Tant Vasco com Barrufet, juntament amb l'ex-ciclista Miguel Indurain i la periodista Olga Viza, són ambaixadors oficials de la iniciativa, que compta també amb el suport d'altres esportistes populars, entre els quals es troben els futbolistes Bojan Krkic i Javi Chica, els jugadors de bàsquet Juan Carlos Navarro i Marc Gasol, els tennistes Fernando Verdasco i Albert Costa o l'actor i empresari Emilio Aragón.






Tanmateix, el Trailwalker és un doble desafiament, per un costat és un repte personal de superació física; i per l’altre un desafiament col·lectiu, una forma d’unir-se i plantar cara a les injustícies que perpetuen la pobresa al món.

Originàriament, el Trailwalker era un sistema d’entrenament militar que utilitzava el regiment gurkha a Hong Kong. El 1986, l’esdeveniment es va obrir al públic i va passar a convertir-se en un esdeveniment Intermón Oxfam. Des d’aleshores, Oxfam Hong Kong ja ha portat a terme 24 edicions, en què participen cada any milers i milers de persones. Des de Hong Kong, es va anar expandint a poc a poc a altres membres de la confederació internacional Oxfam com Austràlia, Bèlgica, Canadà, Gran Bretanya, Holanda, Irlanda, Japó i Nova Zelanda. Més recentment, s’ha dut a terme a Alemanya i França i, ara, Espanya!

Per a més infromació: http://trailwalker.intermonoxfam.org/
Fotografies: Trailwalker Nil Bohigas.

Comentaris