18/5/11

OBERTA L’EXPOSICIÓ EXPOFERRARI 1:18, ENTRA EN EL MITE!

• L’exposició compta amb 124 reproduccions de models originals de l’escuderia Ferrari a mida 1:18.

• Ferrari és l’escuderia que ha guanyat més títols en la història de la Formula 1.

Coincidint amb el Gran Premi d’Espanya Santander de F1 2011 i el Gran Premi Aperol de Catalunya de Moto GP 2011, es van obrir les portes aquest passat dilluns dia 9 de maig de l’exposició Expoferrari 1:18, entra en el mite! ubicada a la nova seu dels Serveis Tècnics del Consorci de Turisme del Vallès Oriental.

Els amants del motor i de l’escuderia Ferrari trobaran 124 reproduccions de models originals que els transportaran a totes les èpoques. Els visitants trobaran des d’un Àlfa Romeo del 1935 fins a un model F430 AVUS del 2008. Els organitzadors de l’exposició són Bomosa Associació Filantròpica – Aula Taller i col·laboren Ferrari Club España, el RACC, el Circuit de Catalunya, l’Hotel Augusta Vallès, Rocafort Modelisme i el Consorci de Turisme.

L’exposició es va obrir al públic el passat dilluns dia 9 de maig i es tancarà el proper 15 de juny.
Els horaris són:
-Dilluns i dimecres de 9.00h a 14.00h i de 16.00h a 18.30h.
-Dimarts, dijous i divendres de 9.00h a 14.00h.
-Dissabte dia 21 i diumenge dia 22 de 9.00h a 14.00h.
Lloc: c. De Vic, 103 – 107 08160 Montmeló

Bomosa Associació Filantròpica – Aula Taller
Bomosa neix de la perspectiva d'una associació destinada a fomentar i oferir suport a la realització de projectes, empresarials o no, que tinguin una clara finalitat i voluntat social, educativa, cultural, de sostenibilitat i de preservació del medi ambient, dins del territori andorrà. Els projectes són sense ànim de lucre i els models de negoci han d’aportar una millora a la societat andorrana. Dins d’un dels àmbits de treball de l’associació trobem l’Aula Taller, que és qui ha dissenyat i creat les vitrines, on hi ha els Ferrari exposats.

Escuderia Ferrari
L’escuderia Ferrari va ser fundada l’any 1929 a Modena per Enzo Ferrari. Construïen cotxes de carreres i més endavant van construir cotxes esportius. El motiu principal de la seva fundació va ser l’organització de curses de cotxes de competició, ja que Ferrari era un enamorat de les competicions. Amb el pas del temps es va crear un equip oficial i amb ell es va transformar l’escuderia apareixent la divisió de carreres i enginyeria d’Alfa Romeo.

El seu símbol “Cavallino Rampant” és l’emblema universalment conegut i associat sempre als cotxes vermells de Maranello. L’origen ens el va relatar personalment el mateix Enzo Ferrari: “... La història del Cavallino Rampant és simple i fascinant. El cavallet estava pintat en el fusellatge del caça de Francesco Baracca, l’heroic aviador caigut a Montello, l’as d’asos de la I Guerra Mundial. Quan vaig guanyar el 1923 el primer Circuit del Savio, que es corria a Ravenna, vaig conèixer el comte Enrico Baracca, pare de l’heroi; en la mateixa trobada també vaig conèixer la mare, la comtessa Paolina. Va ser ella qui em va dir un dia: “Ferrari, posi sobre els seus cotxes al Cavallino rampant del meu fill, li portarà fortuna ...”.

És l'escuderia que ha guanyat més títols en la història de la Fórmula 1, una llegenda viva que continua dia a dia.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada