22/9/11

EL PARC NATURAL DEL MONTSENY OBTÉ LA CARTA EUROPEA DE TURISME SOSTENIBLE

La Federació Europarc, encarregada de donar suport als espais naturals, ha atorgat al Montseny la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS).

La certificació aposta per implantar un model turístic sostenible, respectuós amb la qualitat de vida de la població local i la conservació del territori.

L’any 2009 es va iniciar els tràmits per a l’obtenció del certificat. Aquest és un procés que suposa un gran esforç pels gestors de l'espai, ja que implica mantenir una relació estreta de col·laboració amb els actors locals (administracions públiques, empresaris turístics, associacions...) per definir de manera conjunta, a través d'un minuciós procés participatiu, una estratègia i un pla d'acció a 5 anys per desenvolupar un turisme sostenible al territori.

La Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) és una eina de gestió que ajuda a les àrees protegides a millorar contínuament en el desenvolupament de l'activitat turística, tenint en compte les necessitats del medi ambient, la població local i les empreses turístiques locals.

La CETS neix amb la idea de garantir que l'ús públic del parc natural es desenvolupi de forma compatible amb la conservació minimitzant els impactes negatius que pot tenir el turisme, així com per contribuir al desenvolupament socioeconòmic local que genera l'activitat turística.Revista Descobrir Catalunya - Veure l'article

Actualment hi ha 77 espais protegits a tot Europa que tenen l’acreditació de la CETS. A Catalunya només quatre territoris estan acreditats: la Garrotxa, el delta de l’Ebre, i aquest any s’hi afegeixen els parcs naturals de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i el Montseny.

Podeu trobar més infromació al web del Parc Natural del Montseny o al web de la Federació EuroparcCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada