CALDES DE MONTBUI APAREIX EN UN REPORTATGE DE LA CADENA JAPONESA BS JAPAN

Nota de premsa de Caldes de Montbui (8/11/2011)

Un reportatge elaborat per BS Japan sobre turisme a Barcelona, para especial atenció en els atractius turístics de Caldes de Montbui i en les propietats de l'aigua termal.

L'espai en el qual s'ha emès aquest reportatge al Japó és setmanal i té una audiència mitjana de tres milions d'espectadors. L'objectiu de la producció televisiva és descobrir alguns dels atractius de la Catalunya termal a la seva audiència, i també enviar un missatge d'esperança i de solidaritat envers regions japoneses també termals que han vist destruïts els seus pobles per catàstrofes naturals com tsunamis o terratrèmols o per la recent explosió de la central nuclear de Fukushima.

El reportatge inclou una visita pel centre històric i per dos establiments centenaris que elaboren productes típics de Caldes: Pastes Sanmartí i Pastisseria Casabayó. Altres aspectes que han interessat als productors japonesos són el Museu Thermalia i la seva col·lecció de Picasso i els safareigs d'aigua termal, així com conversar amb les dones que encara els utilitzen. Finalment, el reportatge també inclou un exemple d'elaboració d'un plat típic de la cuina catalana, en concret, d'un plat d'escudella fet amb llegums reposades en aigua termal.

Per conèixer i recollir tot el material per fer el programa, l'equip va fer una estada de dos dies a Caldes de Montbui el passat setembre.

Veure vídeo - minut 23.23h

Comentaris