25/2/11

TRET DE SORTIDA DEL PROJECTE SICTED 2011

Dotze empreses del Vallès Oriental han participat a la Formació del Cicle 1 del projecte SICTED.

Les empreses que implanten el SICTED són empreses compromeses amb el territori, que aposten per la feina ben feta i la millora constant dels seus serveis.

El Consorci de Turisme del Vallès Oriental, com ens gestor del distintiu SICTED; Sistema de Qualitat Turística Espanyola en Destinació; va organitzar el passat dimecres dia 23 de febre la Formació del Cicle 1 del projecte SICTED de la campanya 2011. A la sessió, que va tenir lloc a la nova seu del Consorci de Turisme del Vallès Orienta, van assistir dotze empreses de diferents àmbits empresarials.

Enguany, des de la coordinació del projecte SICTED, es va decidir concentrar les 4 sessions de formació en una única formació matinal, per tal d'optimitzar l'esforç i el temps, que els empresaris
destinen al SICTED. En aquesta sessió es va explicar què és el SICTED; els diferents manuals de bones pràctiques; la plataforma informàtica; i la planificació de la millora.


L’objectiu general del projecte SICTED és desenvolupar un model de gestió integral de la qualitat en la destinació, per tal d’aconseguir una gestió continuada i conjunta de la qualitat en qualsevol destinació turística.

SICTED 2011
Empreses distingides, d’altres que estan treballant per poder ser distingides, i les que s’han adherit en aquesta nova edició, són les prop de seixanta empreses de diferents municipis del Vallès Oriental, que participen en el Sistema de Qualitat Turística en Destinació aquest 2011.

Aquest és el quart any que es dur a terme aquest projecte de millora de la qualitat turística a la comarca del Vallès Oriental. Fins a dia d’avui són 41 les empreses que han rebut aquest distintiu, que les certifica com empreses que aposten per la qualitat i la millora turística.

23/2/11

EXCURSIONS AL MONTSENY, NOVA PUBLICACIÓ DE L’ASSOCIACIÓ D’EMPRESARIS TURÍSTICS MONTSENY

L’Associació d’Empresaris Turístics Montseny ha editat un desplegable enfocat al senderisme en el Parc Natural del Montseny. Aquesta nova publicació, editada sota el nom de “Excursions al Montseny”, proposa 6 rutes per diferents indrets del territori, amb l’objectiu de diversificar l’oferta senderista del parc fugint, alhora, de les aglomeracions que es produeixen en certs indrets. Les rutes són:

1. MONTSENY, caminant pel cor del massís
2. SANT ESTEVE DE PALAUTORDERA, passejant amb vistes al Turó de l’Home.
3. ARBÚCIES, passejant per la riera d’Arbúcies.
4. VILADRAU, descoberta dels castanyers de Viladrau.
5. CÀNOVES I SAMALÚS, caminem al voltant del pantà de Vallforners.
6. SANT ANTONI DE VILAMAJOR, recorregut per a grans caminadors.

Aquestes excursions permeten gaudir de la diversitat de paisatges que hi ha al Montseny i també de l’oferta de serveis que ofereixen les poblacions del parc. Cal destacar, que la majoria de rutes tenen el seu origen en una població del parc o de l’àmbit de la Carta Europea de Turisme Sostenible al Montseny (CETS).

Els itineraris 1, 2, 3, 4 i 5 són aptes per a tot tipus de públic, ja que els recorreguts són suaus i la durada aproximada d’aquests és d’entre una i tres hores. D’altra banda, l’itinerari número 6 està més enfocat a un públic que cerca rutes més llargues.

A la nova publicació hi trobareu una descripció de cada recorregut, la durada, el tipus de senyalització que cal seguir, i el públic al qual va destinat cada itinerari. En el mapa, que hi ha adjunt, hi veuran l’origen dels diferents itineraris, les principals vies de comunicació, els grans recorreguts (GR), els petits recorreguts (PR), el Meridà Verd, i alguns senders locals que transcorren pel Montseny. A més a més, hi ha la informació de tots els associats a l’Associació d’Empresaris Turístics Montseny, agrupats per activitats i per municipis.

En aquesta primera edició s’han editat 3.000 exemplars en català, però ja està previst fer-ho també en diferents idiomes, per poder donar a conèixer el senderisme al Montseny a un públic més ampli.

17/2/11

MOR SANTI SANTAMARIA

Des del Consorci de Turisme lamentem profundament la pèrdua de Santi Santamaria i volem manifestar el nostre condol als seus familiars, amics i col·laboradors.

Referent de tota una generació, el xef de Sant Celoni ha mort durant una estada a Singapur.

Santi Santamaria ha estat sempre el referent gastronòmic del Vallès Oriental, un gran representant del seu municipi i de tota la comarca. Mestre i inspiradors de molts cuiners del Vallès Oriental i d’arreu de Catalunya, ha sigut el precursor del maridatge de la cuina autòctona, tradicional, local i arrelada al territori amb l’alta cuina.

El sr Joan Castaño, president del Consorci de Turisme del Vallès Oriental i celoní ha manifestat: ‘Perdem un gran mestre, una persona molt creativa. Va ser una sort poder viure els seus inicis amb el pa amb tomàquet, els formatges i els canelons fins a l’obtenció de les 3 estrelles Michelin, seguint la seva trajectòria professional i personal’.

Santi Santamaria va formar part dels grups de treball amb empresaris turístics del Vallès Oriental, que van definir les primeres línies estratègiques del Consorci de Turisme del Vallès Oriental. Al llarg de la seva carrera professional, va saber compaginar la trajectòria internacional de la seva cuina del Vallès amb l’aproximació i l’arrelament dels productes locals i apostant per les propostes turístiques del territori.

Francesc Deulofeu, alcalde de Sant Celoni declara: 'Santamaria ha portat Sant Celoni al món i mereix un reconeixement especial'. Aravalles

Santi Santamaria portava una llarga trajectòria en el món de la cuina. L'any 1981, va obrir el seu conegut restaurant El Racó de Can Fabes amb la seva dona Àngels i set anys més tard aconseguia la primera estrella Michelin. A continuació, Santamaria va obrir altres restaurants a Barcelona, a l'Hesperia Tower, Madrid i Singapur, arribant a les set estrelles Michelin. - El9nou

El currículum d'aquest autodidacte dels fogons, fill d'agricultors nascut a Sant Celoni el 1957, és impressionant. Va ser el primer cuiner català triestrellat. - El Periódico

La clave de su éxito fue el equilibrio entre la simplicidad de su propuesta culinaria con la complejidad de su carácter inconformista y rebelde. - El Pais

Els companys de professió lamenten la pèrdua personal i destaquen la seva figura com a pioner i exemple de la gastronomia local amb voluntat universal. - Ara

Todos los chefs han destacado su papel como uno de los principales promotores de la cocina española. - La Vanguardia

He was known for adapting Catalan flavors to French techniques. - Time

One of a generation of chefs who brought Spanish cuisine to the attention of international gourmets, Santamaria prided himself on using natural, seasonal ingredients to make Mediterranean-style dishes. - The Washington Post

Author of some 10 books on cooking, Santamaria. - CBSNEWS WORLD

Va ser Premi Nacional de Gastronomia 2009. - Europapress

He was with a group of 350 international journalists who is presently visiting the Singapore restaurants of seven world-famous chefs when he collapsed onto the floor. - Efe USA

15/2/11

EL SICTED A LA RIERA

La Riera, sèrie de gran èxit de TV3, ès la història d’una família que regenta un restaurant en un poble de la costa, no gaire lluny de Barcelona.




TV3 - 14/02/2011 - capítol 233 - minut 32.30
veure vídeo

9/2/11

L'AMETLLA DEL VALLÈS INICIA LES VISITES GUIADES DE LA RUTA DEL MODERNISME D'ESTIUEIG AL VALLÈS ORIENTAL

El diumenge dia 6 de febrer es van iniciar les visites guiades a la Ruta del Modernisme d'Estiueig a l'Ametlla del Vallès.

L’estiueig va ser un fenomen important que va canviar l’evolució del Vallès Oriental.

La gran burgesia de la Barcelona de principis del segle XX va posar de moda l’estiueig. Aquelles famílies adinerades buscaven un racó a la fresca de l’estiu, en esplèndides mansions i torres fora de la capital, que encarregaven a arquitectes de renom i que en les viles d’estiueig de la comarca tenien un sol nom: Manel Joaquim Raspall, un dels pioners del modernisme arquitectònic català.


La Ruta del Modernisme d’Estiueig al Vallès Oriental, Ruta Raspall, és una proposta de descoberta de l’arquitectura per a l’estiueig. Podem observar des de les cases i les torres envoltades de jardíns fins a l’arquitectura civil, amb parcs, fonts i dissenys urbanístics. És una proposta d’itineraris que permeten una aproximació a l’obra de l’arquitecte vallesà Manuel Joaquim Raspall i Mayol (1877 - 1937), que va treballar com a arquitecte públic i privat a l'Ametlla, Cardedeu, el Figaró - Montmany, la Garriga i Granollers, poblacions que avui reuneixen el conjunt d'obra més interessant de Raspall.

Dels cinc municipis que formen part de la Ruta del Modernisme d'Estiueig al Vallès Oriental destaquem a l'Ametlla del Vallès, la Casa Millet, El Cafè i l'Ajuntament; a Figaró - Montmany, l'antic Congost Hotel, la casa consistorial o Can Gallart; a la Garriga, la Casa Barbey, la Casa Mayol (Can Raspall) i la magnífica mansana Raspall, declarada Bé Cultural d'Interès Nacional; a Cardedeu, l'Alqueria Cloelia, la Casa Rovellat, la Casa Viader, els Pinetons i el cementiri municipal, i a Granollers, la Casa Clapés, la Casa Blanxart, la Casa Ganduxer i la Sala Tarafa.

4/2/11

AQUEST CAP DE SETMANA GAUDEIX DE L'ESPORT AMB LA 25a MITJA MARATÓ GRANOLLERS - LES GRANQUESES - LA GARRIGA

La 25a Mitja Marató portarà a la comarca alguns dels millors fondistes del món.

Aquest diumenge dia 6 de febrer el celebrarà la 25a edició de la Mitja Marató Granollers-Les Franqueses- La Garriga. Aquesta cursa a més a més de ser un dels esdeveniments esportius més significatius de la comarca, també està considerada, per la Federació Espanyola d’Atletisme, com la Mitja Marató més important de tot l’Estat.

La Mitja tindrà aquest any el seu rècord de participació amb 8000 inscripcions. Entre els participants masculins es destaquen el campió olímpic, Samuel Wanjiru, el campió d’Europa, Viktor Röthlin, i el d’Espanya, Rafa Iglesias. La favorita entre les participants femenines és Joyce Chopkirui, que a més a més d'haver fet la 5a plaça al mundial de marató del 2010, és també la darrera guanyadora de la Mitja de Granollers.

Aquest cap de setmana podrem veure i viure de nou imatges com les següents: 




Per a més informació: http://www.lamitja.cat/

2/2/11

CELEBRADA L'ASSEMBLEA DE L'ASSOCIACIÓ D'EMPRESARIS TURÍSTICS DEL MONTSENY

El passat dilluns dia 24 de gener es va celebrar l'assemblea general de socis de l’Associació d’Empresaris Turístics del Montseny. Al llarg de l'assemblea es va presentar la memòria de les activitats realitzades durant l’any 2010 i els objectius per l’any 2011, així com les altes i baixes d'associats. També es van aprovar les quotes pel 2011 i s'escollí una nova junta.



El passat any 2010, l'Associació d'Empresaris Turístics del Montseny ha augmentat amb 11 nous socis, 6 dels quals són productors del Montseny. En l'actualitat, l’associació compta amb 75 associats dels diversos sectors turístics entre els que trobem: hotels, turisme rural, càmpings, cases de colònies, apartaments turístics, restaurants, empreses d'activitats culturals, empreses de turisme d’aventura i productors i artesans.

La nova junta, escollida per unanimitat, te representació de tots els diferents sectores d'empresaris que conformen l'associació. Els membres són:

President, el senyor Joan Lluís Rojas Solé
Vice-president, el senyor Josep Pujol Marlet
Secretària, la senyora Carme Clopés Traveria
Tresorer, el senyor Manel Sala Tañà
Vocal del sector restaurants, el senyor Samuel Torres Torrent
Vocal del sector turisme rural i càmpings, la senyora Magda Aranda Baró
Vocal del sector d'activitats complementàries i de lleure actiu, la senyora Anna Dausà Riu
Vocal del sector d'apartaments turístics i hotels, el senyor Jaume Sabé Masó
Vocal del sector d’activitats culturals, la senyora Montserrat Trias Muñoz
Vocal del sector de productors artesans, el senyor Roberto Eros Roncone
Vocal de noves tecnologies, el senyor Francesc Garsot Carreras

Per a més infromació: http://www.turisme-montseny.com/