29/4/11

LA PASTISSERIA VALLFLORIDA ELABORA EL PASTÍS DE SANT JORDI 2011

Lluís Costa Gil segon millor pastisser d’Espanya i segon millor xocolater d’Espanya 2011.

El Vallès Oriental gaudeix d’una gastronomia de primer nivell basada en les tradicions i amanida amb elements d’innovació.

La pastisseria Vallflorida de Sant Esteve de Palautordera ha elaborat el pastís de Sant Jordi 2011, que cada any la Confederació Catalana dels Gremis de Pastisseria dóna al president de la Generalitat de Catalunya.

En Lluís Costa Gil, segon millor pastisser jove d'Espanya i segon millor xocolater d'Espanya, va fer entrega al Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, el sr. Artur Mas, del pastís de Sant Jordi 2011. Aquest consistia en diverses capes de pa de pessic d'avellanes de Reus; cremós d'albercoc i fruita de la passió; cremós de vainilla; i pa de pessic borratxo d'albercoc. Sobre el pastís s'hi van col·locar les quatre barres catalanes fetes amb compota, un drac i sis roses de xocolata.


Per a més informació http://www.turisme-montseny.com/ - http://www.vallflorida.com/

20/4/11

NOU WEB DE L'ASSOCIACIÓ DE CÀMPINGS DE BARCELONA

L'Associació de Càmpings de Barcelona estrena un nou web més pràctic, intuïtiu i atractiu pels usuaris.

En el nou web http://www.barcelonacampings.es/ es divideix en sis apartats: buscar càmping, turisme actiu, turisme cultural, calendari d'activitats, mapa turístic i mapa comarcal. També hi ha un apartat d'ofertes i promocions; i un accés directe a les xarxes facebook, twitter, i la newsletter de l'associació.


Per a més infromació: http://www.barcelonacampings.es/

15/4/11

PRIMERES JORNADES INTERCOMUNITÀRIES D'UNITATS CANINES DELS BOMBERS DE CATALUNYA I MALLORCA

La casa de Turisme Rural, Cal Pinyater de Llinars del Vallès, ha estat un dels espais on s'han dut a terme les Jornades Intercomunitàries d’Unitats Canines de Rescat del Bombers de Catalunya i de Mallorca.

el 9 nou - 12/04/2011

Cal Pinyater
Cal Pinyater es una finca datada del segle XVI, amb més de 30 hectàrees de bosc i amb una privilegiada ubicació. Es troba a només 25 kms de Barcelona, a 7 minuts de Granollers, a només 10 minuts de la costa del Maresme, a 5 minuts del Circuit de Catalunya i molt a prop del Montseny i del parc del Montnegre i el Corredor. La Casa Pairal, totalment reformada, ofereix totes les comoditats interiors i una infinitat de possibilitats exteriors.

Per a més infromació: http://www.calpinyater.com/

12/4/11

EL VALLÈS ORIENTAL AL SITC 2011

Senderisme, termalisme, rutes culturals, rutes en btt, turisme actiu i gastronomia han estat els productes més demandats en aquesta edició.

Segons fons del saló han estat més de 190.000 persones les que han visitat el SITC durant aquests dies.

Aquest passat cap de setmana es va celebrar al recinte firal de Montjuic, la XX edició del Saló Internacional del Turisme a Catalunya (SITC); en la que el Vallès Oriental va participar, un any més, dintre de l’estand que la Diputació de Barcelona posa a la disposició dels territoris.


L’Associació d’Empresaris Turístics Montseny va organitzar una activitat d’animació i promoció turística que va consistir en l’actuació del malabarista Kalori.

Tanmateix, La Calma i la casa de turisme rural El Folló de Tagamanent, van organitzar conjuntament un tast de caldos, en el qual reptaven a totes aquelles persones que ho desitgessin a descobrir quin era el caldo casolà cuinat amb productes de primera qualitat i de proximitat, i quin era el caldo embassat.



SITC 2011
Les novetats d’aquesta edició han estat el dia dedicat només als professionals, en el que es va realitzar la trobada sectorial de l'Associació Catalana d'Agències de Viatges; les jornades tècniques; el Congrés Internacional de Turisme i Dret; i el Primer Congrés de Bloggers "Volta al món".

Per a més informació, consulteu els web:

6/4/11

INMANOL ARIAS I JUAN ECHANOVE VISITEN PASTES SANMARTÍ

• El programa “Un país para comérselo”, conduit pels famosos actors Inmanol Arias i Juan Echanove, visita l’empresa de pastes de sopa, Pastes Sanmartí de Caldes de Montbui.

• Pastes Sanmartí és una de les empreses adherides al projecte SICTED, que treballa la pasta des del 1700 de forma artesanal.

Inmanol Arias i Juan Echanove, presentadors del programa “Un país para comérselo” van visitar Pastes Sanmartí aquest passat divendres dia 1 d’abril. El motiu va ser la gravació d’un nou capítol del programa que es retransmetrà passat l’estiu. El programa ens ofereix un passeig setmanal de 45 minuts per la cultura, les arrels i les tradicions a través de la gastronomia. “Un país para comérselo” ha aconseguit, en la seva primera temporada, fer-se un forat a la graella de TV1 aconseguint quotes elevades de pantalla.



Pastes Sanmartí
L'any 1700 l'Isidre Sanmartí fou el primer en experimentar les propietats de la transformació del blat en farina i de la barreja d'aquesta amb aigua termal del municipi de Caldes de Montbui. El resultat era una massa que convenientment elaborada era apta pel consum immediat. No obstant, no es conservava massa temps, ja que es quedava rígida amb el pas de les hores.

La família Sanmartí va començar a tractar la massa de forma i textura inventant-se un aparell de fusta amb uns orificis de sortida pels quals, premsant molt fort, la massa sortia en forma d'uns filets, actualment tallarines o espagueti. Aquests fils, deixant-los assecar convenientment tenien una durada molt llarga, ja que la pasta un cop seca podia guardar-se, desprès posant-la amb aigua calenta i bullint-la s'estovava i era apta pel consum. D'aquí van néixer els fideuers Sanmartí de Caldes de Montbui.


Cal destacar que la pasta Sanmartí no te ou, ja que està feta de blat i aigua termal de Caldes de Montbui. En l’actualitat podem gaudir d’un àmplia varietat de pastes: espagueti, tallarines, cinta llarga, cinta rosca, cinta tallada, plumes, plumetes, napolitanes, espirals, crestes, trompetes, trenes i canelons.

“Un país para comérselo”; descobreix els productes “made in Spain”
La sèrie de documentals, protagonitzada per Inmanol Arias i Juan Echanove, s'endinsa en diferents destins de tota Espanya, per descobrir la gastronomia local i els paisatges, i per trobar en la diversitat gastronòmica unes arrels comunes, el gust per la bona taula.



Cada programa te com objectiu descobrir un producte autòcton, ensenyar les excel·lències del que es produeix, i conèixer de primer mà a les persones, que hi ha al darrera de cada producte. "Viajar, comer y disfrutar de la vida, redescubriendo productos autóctonos que están perdiéndose". Així es defineix el caràcter de la sèrie, el productor executiu Miguel Ángel Bernardeau.

1/4/11

TALLER DE NETWORKING CREATIU

Aquest divendres 1 d'abril s'ha realitzat, al Consorci de Turisme del Vallès Oriental, un taller de Networking Creatiu destinat a totes aquelles empreses que estan adherides al projecte SICTED.

Els tallers col·lectius que organitza el projecte SICTED són un espai de forum i treball per a les empreses.

La jornada de treball, dins del Taller col·lectiu 1 del curs SICTED 2011, ha començat a les 9.15h amb la recepció de tots els empresaris i ha finalitzat a les 13.30h amb les conclusions del taller. Els participants han treballat diferents punts claus, per tal de desenvolupar el treball en xarxa i per buscar solucions creatives i innovadores per als seus negocis.