I FIRA DE LA BOTIFARRA DE LA GARRIGA

Nota de premsa - Ajuntament de La Garriga

La Garriga celebrarà els propers 11 i 12 de febrer la 1a Fira de la Botifarra un esdeveniment inèdit que pretén promoure el comerç local i promocionar el municipi. A partir d’un dels productes més emblemàtics del poble - la botifarra - la fira donarà a conèixer aquesta tradició garriguenca i oferirà tot un conjunt de propostes lúdiques i culturals.

Durant la setmana, el públic podrà gaudir d’una oferta gastronòmica diversa i de qualitat i, alhora, descobrir els principals atractius turístics del municipi. A la fira hi participaran cansaladeries locals, establiments de productes de proximitat i productors locals i comarcals. També hi col·laboraran els sectors de la restauració i de menjars preparats.

La Fira de la Botifarra començarà dissabte 11 de febrer a les cinc de la tarda a la plaça de Can Dachs, on s’hi instal·laran les parades de tots els establiments i productors participants. A la mateixa plaça es durà a terme l’activitat “Coneix la Garriga amb una guia virtual”, en què tothom qui ho vulgui podrà fer una visita guiada pel municipi i conèixer els diferents itineraris turístics. Les rutes disponibles aprofundeixen en diferents aspectes del poble, com són l’antiguitat i l’edat mitjana, l’època moderna, el termalisme i l’estiueig o la memòria històrica.

La inauguració oficial de la fira tindrà lloc dissabte a les sis de la tarda a la Sala Andreu Dameson i Aspa i comptarà amb la presència de l’alcaldessa, Meritxell Budó, el regidor de Promoció Econòmica, Vicenç Guiu, i el diputat delegat de Comerç i Esport de la Diputació de Barcelona, Jordi Subirana. A continuació, la sala acollirà la presentació del llibre Corpus Culinari Català, el receptari més complet de la gastronomia catalana i el recull més important del patrimoni culinari del país. La presentació anirà a càrrec de la directora general de la Fundació Institut Català de la Cuina (FICC), Pepa Aymamí, i també parlaran Eduard Padró, membre del Comitè Científic de la FICC, i Marc Cuspinera, cuiner d’El Bulli. Altres propostes per a la tarda i el vespre de dissabte seran els tallers infantils de titelles al carrer del Centre i una actuació de música tradicional catalana amb el grup Tonàlics.

De cara al segon dia, la fira s’amenitzarà amb un concurs popular de coques de botifarra. El concurs es farà de nou a dotze del matí a l’estand institucional de la plaça de Can Dachs, on les persones participants podran portar les seves coques i lliurar-les a un jurat integrat per cuiners del poble. Paral·lelament, l’associació Corpus la Garriga guarnirà el carrer del Centre amb una catifa de flors inspirada en el cartell de la Fira de la Botifarra. La jornada es completarà amb tallers infantils i un concurs del joc de cartes de la botifarra (les inscripcions es podran fer a de nou a dos quarts de deu del matí a l’estand institucional). Durant tot el matí es podran fer visites guiades des del tendal institucional de l’Ajuntament i els establiments comercials romandran oberts al públic.

La Fira de la Botifarra portarà altres iniciatives, com el tastet de botifarres i productes derivats que es farà dissabte a les cansaladeries i als estands de la fira. També s’ha programat un concurs de dibuix infantil sobre la botifarra i la presentació de la guia de restauració de la Garriga. Finalment, de l’11 al 19 de febrer els establiments de restauració participants introduiran en les seves cartes el platillo de botifarra, que serviran a un preu de 10 euros. Els establiments de menjars preparats en serviran racions a 3 euros.


Comentaris