20/2/12

CAN GUAL A LA CONTRAPORTADA DE EL PERIÓDICO

Can Gual, pagesia i turisme a l'Ametlla del Vallès.

Article del dilluns 20 de febrer a El Periódico

Per més informació: Can Gual http://cangual.net/

13/2/12

PRESENTACIÓ DE LES ESCAPADES AL MONTSENY DEL DESCOBRIR CATALUNYA

• L’edició 165 de la coneguda revista es centra en el Parc Natural del Montseny, en un reportatge de 50 pàgines.

• El Parc Natural del Montseny va ser declarat Reserva de la Biosfera per la UNESCO l'any 1978.

El regidor de turisme de Fogars de Montclús, el senyor Rafael Net; el president delegat del Consorci de Turisme del Vallès Oriental, el senyor Ignasi Martínez; i el director de la revista Descobrir Catalunya, el senyor Joan Morales, van presentar el passat divendres dia 10 de febrer, al Casal Mariona de Fogars de Montclús, l’edició 165 de la revista de geografia i viatges Descobrir Catalunya dedicada al Parc Natural del Montseny. L’acció, organitzada per Sàpiens Publicacions en col·laboració amb la Gerència de Turisme de la Diputació de Barcelona i el Consorci de Turisme del Vallès Oriental, va comptar amb una quarantena d’assistents.


 

La revista Descobrir Catalunya, ha donat a conèixer en aquest número, més de 40 propostes per gaudir del massís del Montseny a l’hivern, en un reportatge de 50 pàgines. Durant el transcurs de la presentació es va fer el lliurament d’un exemplar a cada assistent.

Fotografies: Manel Cuesta

Parc Natural del Montseny
El massís del Montseny dibuixa una de les siluetes més emblemàtiques del Vallès Oriental. Declarat reserva de la Biosfera, la seva vegetació és un mosaic de paisatges mediterranis i centreeuropeus situat a tocar de les grans ciutats.

Els amants de la muntanya i el senderisme han de saber que tres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: la carena del Turó de l'Home i les Agudes (1.706 i 1.703 m), el Matagalls (1.697 m) i el pla de la Calma (Puig Drau 1.344 m). Aquests queden units pels colls de Sant Marçal i de Collformic respectivament i són perfectament accessibles per poder-hi fer excursions i caminades.

Dins del territori del parc natural podem trobar, també, pobles petits i acollidors amb una bona oferta gastronòmica, perfectes per recuperar forces. Campins, Fogars de Montclús, el mateix poble del Montseny o la costa del Montseny en són alguns exemples.


Per a més informació, consulteu el web de la Revista Descobrir Catalunya http://www.descobrir.cat/ o el web del Consorci de Turisme del Vallès Oriental – http://www.turismevalles.net/

10/2/12

I FIRA DE LA BOTIFARRA DE LA GARRIGA

Nota de premsa - Ajuntament de La Garriga

La Garriga celebrarà els propers 11 i 12 de febrer la 1a Fira de la Botifarra un esdeveniment inèdit que pretén promoure el comerç local i promocionar el municipi. A partir d’un dels productes més emblemàtics del poble - la botifarra - la fira donarà a conèixer aquesta tradició garriguenca i oferirà tot un conjunt de propostes lúdiques i culturals.

Durant la setmana, el públic podrà gaudir d’una oferta gastronòmica diversa i de qualitat i, alhora, descobrir els principals atractius turístics del municipi. A la fira hi participaran cansaladeries locals, establiments de productes de proximitat i productors locals i comarcals. També hi col·laboraran els sectors de la restauració i de menjars preparats.

La Fira de la Botifarra començarà dissabte 11 de febrer a les cinc de la tarda a la plaça de Can Dachs, on s’hi instal·laran les parades de tots els establiments i productors participants. A la mateixa plaça es durà a terme l’activitat “Coneix la Garriga amb una guia virtual”, en què tothom qui ho vulgui podrà fer una visita guiada pel municipi i conèixer els diferents itineraris turístics. Les rutes disponibles aprofundeixen en diferents aspectes del poble, com són l’antiguitat i l’edat mitjana, l’època moderna, el termalisme i l’estiueig o la memòria històrica.

La inauguració oficial de la fira tindrà lloc dissabte a les sis de la tarda a la Sala Andreu Dameson i Aspa i comptarà amb la presència de l’alcaldessa, Meritxell Budó, el regidor de Promoció Econòmica, Vicenç Guiu, i el diputat delegat de Comerç i Esport de la Diputació de Barcelona, Jordi Subirana. A continuació, la sala acollirà la presentació del llibre Corpus Culinari Català, el receptari més complet de la gastronomia catalana i el recull més important del patrimoni culinari del país. La presentació anirà a càrrec de la directora general de la Fundació Institut Català de la Cuina (FICC), Pepa Aymamí, i també parlaran Eduard Padró, membre del Comitè Científic de la FICC, i Marc Cuspinera, cuiner d’El Bulli. Altres propostes per a la tarda i el vespre de dissabte seran els tallers infantils de titelles al carrer del Centre i una actuació de música tradicional catalana amb el grup Tonàlics.

De cara al segon dia, la fira s’amenitzarà amb un concurs popular de coques de botifarra. El concurs es farà de nou a dotze del matí a l’estand institucional de la plaça de Can Dachs, on les persones participants podran portar les seves coques i lliurar-les a un jurat integrat per cuiners del poble. Paral·lelament, l’associació Corpus la Garriga guarnirà el carrer del Centre amb una catifa de flors inspirada en el cartell de la Fira de la Botifarra. La jornada es completarà amb tallers infantils i un concurs del joc de cartes de la botifarra (les inscripcions es podran fer a de nou a dos quarts de deu del matí a l’estand institucional). Durant tot el matí es podran fer visites guiades des del tendal institucional de l’Ajuntament i els establiments comercials romandran oberts al públic.

La Fira de la Botifarra portarà altres iniciatives, com el tastet de botifarres i productes derivats que es farà dissabte a les cansaladeries i als estands de la fira. També s’ha programat un concurs de dibuix infantil sobre la botifarra i la presentació de la guia de restauració de la Garriga. Finalment, de l’11 al 19 de febrer els establiments de restauració participants introduiran en les seves cartes el platillo de botifarra, que serviran a un preu de 10 euros. Els establiments de menjars preparats en serviran racions a 3 euros.


9/2/12

EL CONSELL COMARCAL I LA ROCA VILLAGE PARLEN DE TURISME I COMERÇ

Nota de premsa - Consell Comarcal del Vallès Oriental

El president del Consell Comarcal, José Orive, acompanyat del president delegat del Consorci de Turisme, Ignasi Martínez, el conseller comarcal Miquel Estapé, el gerent Ignasi Valls i el Director del Consorci de Turisme, Carles Fernández van visitar ahir el Centre Comercial La Roca Village. A la trobada amb l’equip responsable del centre comercial va participar també l’alcalde de La Roca del Vallès Rafael Ros.

La visita, organitzada pel Centre Comercial, s’emmarca dins dels contactes que des del Consell Comarcal es fan per intensificar la col·laboració entre el sector públic i privat “hem de treballar plegats per potenciar l’activitat turística i comercial de la comarca, per incrementar la consciència dels actors presents al territori respecte al turisme i, a la vegada, aprofitar els recursos i els pols d’atracció que existeixen a la comarca” ha dit Orive .

Els representants del Consell Comarcal, acompanyats dels responsables del Centre van poder conèixer de primera mà les instal·lacions, el projectes de futur i ampliació del centre, així com detalls i característiques del públic que cada any el visita. Centre Comercial i Consell Comarcal van reflexionar conjuntament sobre l’ importància de treballar plegats per aconseguir que aquest centre sigui una porta d’entrada al Vallès Oriental així com de la possibilitat de crear paquets turístics que faciliten als visitants del centre descobrir altres recursos turístics de la comarca.