PRESENTAT EL PLA D'ACCIÓ DE TURISME PER L'ANY 2013

Prop de vint responsables polítics de turisme dels muncipis de la comarca van participar ahir en una reunió de treball al Consell Comarcal en la què es van presentar les línies estratègiques de treball per aquest any, es fa informar sobre el programa SICTED i sobre la creació de producte turístic específic en funció del públic i mercat.

En la trobada, el conseller comarcal de Turisme, Ignasi Martínez, va presentar les línies estratègiques de treball que es duran a terme aquest any. Es centraran en quatre eixos:

1. Fomentar el turisme com a sector de creixement econòmic al Vallès Oriental.
2. Crear un producte turístic centrat en cinc eixos del territori: la Roca Village, el Circuit de Catalunya, el Parc Natural del Montseny, les rutes del Modernisme, els productes i la gastronomia.
3. Millorar i fomentar la competitivitat dels establiments turístics així com la professionalització i la formació del sector.
4. Posicionar el producte turístic de la comarca en mercats locals i mercats secundaris, com pot ser a l’Estat, i en alguns mercats internacionals.



Així mateix, també es va facilitar més informació sobre un dels projectes claus en què es segueix treballant: la millora de la qualitat turística a la comarca, a través del programa SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinació). A data d’avui, més d’una cinquantena d’establiments vallesans s’han adherit a aquest projecte i aquest proper mes de març es farà l’acte públic de lliurament a les empreses de la comarca que aquest any han obtingut el certificat SICTED.

Finalment, també s’ha informat de l’aposta per a la creació d’un producte turístic específic per a diferents públics i mercats, que ha de conviure amb altres línies de treball com la promoció de la comarca en fires, viatges de familiarització, viatges de premsa, xarxes socials i accions de promoció específiques.

Comentaris