EL 27, 28 I 29 DE SETEMBRE ES CELEBREN LES JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI

Informació: Generalitat de Catalunya - Patrimoni

Els municipis mostraran el millor del seu patrimoni a través de portes obertes, visites guiades i activitats de tota mena.

Exposicions, conferències, jornades de portes obertes, visites guiades, tallers, rutes a peu i en bicicleta, concursos de fotografia. Durant 3 dies, 220 municipis de tot Catalunya ofereixen més de 380 activitats de tot tipus. Diferents formes d’apropar-nos a la riquesa patrimonial del nostre país i descobrir llocs històrics, arquitectura monumental, jardins, arqueologia, patrimoni industrial o museus, entre moltes altres possibilitats.


Diferents municipis del Vallès Oriental organitzen activitats. Les trobareu en el progrma: Veure el programa

Europa, una riquesa cultural comuna
El Consell d'Europa va crear les Jornades l'any 1991 i, des d'aleshores, cada cop són més els països europeus que organitzen anualment activitats durant tot un cap de setmana de setembre o octubre. Catalunya s’hi va adherir des de la primera edició.

Ajuntaments, entitats i agrupacions culturals locals d'arreu d'Europa són els encarregats d'organitzar les activitats amb un clar objectiu: facilitar els recursos necessaris per descobrir i viure el patrimoni cultural, concebut com un bé comú tant a nivell local com a nivell europeu.

Aquesta iniciativa a Catalunya s'organitza per part de la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni i compta amb el suport de:

Associació Catalana de Municipis i Comarques
Federació de Municipis de Catalunya
Institut Ramon Muntaner

Comentaris