S'inicia una nova edició del projecte SICTED amb les sessions de formació per millorar la qualitat turística

A la comarca hi ha 62 empreses i serveis adherits al projecte SICTED, dels quals 42 han obtingut el distintiu de qualitat el passat 2013 i 18 segueixen treballant per obtenir-lo en la propera campanya.

El Consell Comarcal del Vallès Oriental és l’ens gestor del distintiu de qualitat SICTED a la comarca.

A finals de març i principis d’abril s’han dut a terme les sessions de formació dels cicles 1, 2 i 3 del projecte de qualitat turística SICTED, Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació, edició 2014. L’assistència a les formacions és de caràcter obligatori per poder optar a la distinció SICTED.

Hotel Can Galvany


Al llarg d’un matí, les empreses i ens públics assistents, han aprofundit en temàtiques ben diverses. En el cas de la formació del Cicle 1 s’ha treballat el coneixement del SICTED, els manuals de bones pràctiques, la plataforma de gestió, la planificació de la millora, la gestió de les queixes i suggeriments i el mètode d'enquestació. La formació del Cicle 2 s’ha centrat bàsicament en la millora de les queixes i suggeriments, el mètode d'enquestació, el coneixement de la legislació aplicable i les estratègies de serveis. Pel què fa a la formació del Cicle 3, la jornada s’ha enfocat cap al màrqueting turístic, la gestió de clients difícils, l’estratègia de servei, i les novetats en tecnologia i innovació.

Hotel Mercure Augusta Barcelona Vallès


Cada una de les sessions ha tingut lloc en un espai diferent de la comarca. Aquests han estat Can Muntanyola de Granollers; l’Hotel Can Galvany de Vallromanes; i a l’Hotel Mercure Augusta Barcelona Vallès, de Vilanova del Vallès.

Can Muntanyola - Granollers


Sistema Integral de Qualitat Turística (SICTED)
El projecte SICTED, promogut per la Secretaria General de Turisme i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), treballa amb empreses i serveis turístics de fins a 29 oficis diferents i se centra en l'experiència i satisfacció del turista que visita la nostra destinació. Es basa, entre d'altres eines, en l'aplicació d'un Manual de Bones Pràctiques, que varia en funció de l'ofici.

El SICTED és un distintiu que es basa en un model participatiu que requereix que les empreses i serveis turístics adherits es comprometin amb la qualitat turística. Ofereix un pla formatiu, visites d'assistència tècnica per part d'assessors SICTED, tallers de dubtes i solucions, grups de treball que desenvolupen propostes de millora per a la destinació i avaluacions que contrasten l'adequació de l'empresa/servei als estàndards de qualitat.

Més informació al web de TurismeVallès www.turismevalles.com o al web del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació www.calidadendestino.es

Comentaris