A punt la V edició de la Fira del Tomàquet del Vallès Oriental

La Fira l’organitza el Consell Comarcal amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Hi haurà activitats educatives i lúdiques, per als adults i el més petits, tastos i degustacions, tallers pràctics i visites a l’hort. A més, hi trobareu parades de productors de proximitat amb tomàquets, pa, oli i productes elaborats a base de tomàquet.

Aquest any novament la Fira del Tomàquet es realitzarà els matins de l’últim cap de setmana d’agost, que s’han omplert de programació relacionada amb les varietats antigues de tomàquet del Vallès recuperades.

Les activitats començaran a les 8 del matí, pensant en els més matiners, que podran fer la primera visita comentada a l’Hort de l’Espelt. Un cop feta la visita, a les 9 del matí, es podrà gaudir d’un esmorzar popular organitzat pel bar del Centre Cívic la Fàbrica. A continuació es farà un taller pràctic titulat “Iniciació al compostatge. Com fer el teu propi compost” a càrrec de Llavors Orientals, seguit de la ja tradicional visita a l’hort de l’Espelt.

Les varietats antigues de tomàquet es podran provar a 2/4 de 12 del matí i a la 1 del migdia. Un cop acabat l’últim tast, a les 14:15, es podrà degustar i veure com els cuiners de CUINAVO, un col·lectiu format per 13 cuiners i restaurants de la comarca que volen apropar els productes locals i de qualitat de la comarca al públic mitjançant accions gastronòmiques, ens fan una demostració de com han cuinat les tapes que es degustaran, tot un luxe i per a totes les edats!!!.

Diumenge es realitzarà el taller pràctic “Millorem la fertilitat del nostre hort. Identifiquem els diferents adobs” i els més petits, i perquè no també els grans, podran gaudir d’un divertit espectacle infantil.

Per completar la promoció d’aquests tomàquets hem posat en marxa les Jornades Gastronòmiques del tomàquet del Vallès, que es celebraran fins el 15 de setembre amb plats i menús amb tomàquets de varietats recuperades del Vallès que podreu consultar al web:
http://productesdelvalles.wordpress.com/2014/07/16/18-restaurants-participen-a-la-iii-jornada-gastronomica-de-tomaquets-del-valles/


Al Vallès Oriental el tomàquet a l’estiu té olor i té gust!

Comentaris