Sis bloguers especialitzats en turisme familiar visiten la comarca durant un cap de setmana

TurismeVallès impulsa el turisme familiar al Vallès Oriental a través de diverses accions de promoció.

El Consell Comarcal del Vallès Oriental va organitzar, a finals del mes d’octubre, un blog trip per a bloguers especialitzats en turisme familiar. L’objectiu d’aquesta visita va ser donar a conèixer recursos i empreses del Vallès Oriental especialitzats en turisme familiar, per tal d’impulsar aquest segment de mercat a la comarca. La peculiaritat d’aquest trip va ser la participació tant dels bloguers com dels seus propis fills, aconseguint que l’experiència viscuda fos real. Aquesta acció de promoció, una de les pioneres a la província de Barcelona, va comptar amb el suport de la Diputació de Barcelona.




Aprofitant que enguany és l’Any del Turisme Familiar a Catalunya i que gran part dels turistes de la comarca del Vallès Oriental són famílies, es va decidir fer un esforç en la promoció i captació de turisme familiar. Per aquest motiu, al llarg del 2014 el Consell Comarcal del Vallès Oriental ha dut a terme diferents accions, entre elles l’edició de la publicació “50 propostes de turisme familiar”.

El blog trip es va dur a terme el dissabte dia 25 i el diumenge dia 26 d’octubre. El grup estava format per cinc bloguers i les seves famílies, en total més d’una vintena de participants. El primer dia de la visita, el grup va conèixer de primera mà el funcionament de la granja ecològica Ecosalgot a Aiguafreda. A continuació el grup va descobrir els secrets del jaciment romà de Mons Observans a través d’una visita teatralitzada. El jaciment està ubicat entre Montmeló i Montornès del Vallès. Els més petits del grup van aprendre les tasques que porten a terme els arqueòlegs del jaciment i van viure l’emoció de trobar alguna peça. Després van visitar Can Sala, on van dinar i gaudir dels animals de la granja. Seguidament, van desplaçar-se fins a Mollet del Vallès, on van fer una caminada per l’espai protegit de Gallecs, un espai rural d’unes 700 hectàrees que encara conserva camps conreats, boscos, aiguamolls i masies en funcionament. Van acabar el primer dia de visita al càmping el Pasqualet a Caldes de Montbui, on van sopar i dormir en un dels bungalous de fusta que tenen.



Després d’un bon descans, el segon dia va començar amb la visita al Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu, on grans i petits van aprendre com es fabricaven els remeis i les píndoles a la farmàcia anys enrere. Després van traslladar-se al municipi de Santa Maria de Palautordera on van gaudir dels animals de l’Aula d’Entorn Rural Can Turró. Els més petits del grup van poder acariciar els animals i els van donar de menjar. A continuació van anar a la casa de colònies Can Putxet, on van dinar. Durant el dinar van tenir la presentació de l’empresa de guiatge de natura ADEMC, que els va explicar les diferents visites que organitzen en el Parc Natural del Montseny. Seguidament tots els participants van passar-ho d’allò més bé amb les propostes d’activitats d’aventura de Daema Aventura.




Els blogs participants en aquesta acció de promoció van ser
Els petits viatgers (http://elspetitsviatgers.com/)
Ya no soy un padre novato (http://yanosoyunpadrenovato.blogspot.com.es/)
My Family Passport (http://www.myfamilypassport.com/)
El Plaer de Viatjar (http://blogs.descobrir.cat/elplaerdeviatjar/)
Fem l’Indi (http://www.femlindi.com/)
Petit Bcn (http://www.petitbcn.com/)

Comentaris