Una aposta per la millorar i l’ampliació de punts d’informació turística a la comarca

Es celebra la primera sessió de formació del projecte de Punts d’Informació Turística.

El passat dilluns dia 13 d’abril es va dur a terme la primera sessió de formació del projecte de Punts d’Informació Turística a Caldes de Montbui. El projecte està impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, juntament amb l’Oficina Tècnica de Turisme dels Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona.

En aquesta primera edició hi participen prop d’una trentena de persones que representen una vintena d’entitats, entre públiques i privades.  Enguany, s’ha enfocat a hotels, oficines de turisme i biblioteques i els propers anys s’anirà ampliant a altres tipologies d’empreses, per tal que el tothom que hi estigui interessat pugui participar-hi. L’adhesió al projecte és gratuïta.



L’objectiu del projecte és dotar a les comarques d’un major nombre de punts d’informació turística, ja siguin entitats públiques, equipaments i/o serveis turístics privats, per tal que ajudin a complementar el servei d’atenció al turista i al visitant i disposin de les eines per informar, orientar i acompanyar-los durant la seva estada.

La iniciativa sorgeix com un punt de suport per millorar la qualitat de la informació turística que s’ofereix a la comarca i, alhora, permetrà crear una xarxa d’informació turística públic - privada. Així mateix, l’acreditació com a punt d’informació turística permetrà el reconeixement formal de la tasca d’informar i assessorar que molts dels establiments i dels serveis turístics del Vallès Oriental ja estan duent a terme.



Els serveis i empreses acreditats gaudiran, entre d’altres, de les següents avantatges:
1. Reconeixement de la tasca d’oferir informació turística
2. Placa o vinil identificatiu d’establiment certificat (a escollir segons necessitats)
3. Prioritat en la tramesa de material promocional
4. Lliurament d’un dispensador de material
5. Lliurament d’un Catàleg de Serveis i Productes Turístics
6. Coneixement de l’oferta turística
7. Enviament d’informes estadístics
9. Assistència tècnica sobre la gestió de la informació turística

Comentaris