5 idees per conèixer el Vallès Oriental en família aquest Nadal


Voleu aprofitar el Nadal per passar un dies en família, però no sabeu què fer tots junts? Us agraden les activitats a la natura o sou més de manualitats? Preferiu les activitats cultural o us encanten els animals? Avui, al bloc de TurismeVallès us donem 6 idees d’activitats per gaudir en família.

1. Descobriu l’ecogranja Salgot


Durant un matí, la família Salgot d’Aiguafreda us ofereix la possibilitat de descobrir com viuen i com es crien els porcs ecològics a la seva ecogranja. L’activitat inclou una degustació d’embotits i vins ecològics i acaba amb un dinar, també de productes ecològics, al restaurant El Bellver, situat al pla de la Calma, que recentment ha obtingut el distintiu Slow Food.





2. Flipeu amb els ocells del Cim d’Àligues

Voleu veure sobrevolar una àliga sobre els vostres caps? Voleu saber per què s’identifica l’òliba amb les bruixes? Sabeu quin és l’animal més gran que pot arribar a caçar una àliga imperial? Visiteu el Cim d’Àligues! Un lloc únic on podreu contemplar les aus rapinyaires de ben aprop!








3. Feu productes làctics al Montseny


Sabeu com es fa el mató, el flam, els iogurts o la crema catalana? Si sou una família gran o ajunteu un grup de 20 persones, a Can Turró  us ensenyaran com fer-ho de la forma més tradicional. Aprendreu a fer tots els productes que trobem al supermercat, però sense conservants ni additius. Per acabar, desgustació i encara us quedarà temps per gaudir de la tranquil·litat de pagès.

4. Teixiu llana al Talleret del Clot


Al bell mig del Pla de la Calma, la Laia treballa artesanalment el feltre. Coneixeu de principi a fi el procés de la llana al Talleret del Clot. Podreu rentar, cardar, tenyir, pentinar i teixir llana de forma totalment artesanal en un entorn únic. En dies clars, fins i tot es pot observar Montserrat, la Mola i part del Pirineu!





5. Sigueu arqueòlegs per un dia


Si voleu passar un diumenge complet, no us perdeu la proposta que han preparat Mons Observans i la masia de Can Sala de Montornès. L’activitat que us proposen comença al matí amb un taller per als nens, on podran convertir-se en arqueòlegs per un dia, i una visita per als adults, on podreu conèixer totes les estances del jaciment. Al migdia, la masia de Can Sala us prepararà un bon dinar per agafar forces perquè a la tarda pugueu gaudir d’activitats infantils relacionades amb els animals. Estareu ben entretinguts!


Comentaris