31/3/15

El turisme del Vallès Oriental present al Mercat d’Escapades

Els dies 20, 21 i 22 de març es va celebrar el primer Mercat d’Escapades a l’Avinguda Catedral de Barcelona.

TurismeVallès va promocionar els productes i recursos de la comarca al llarg dels tres dies del mercat.

TurismeVallès, juntament amb algunes empreses del Vallès Oriental, va participar els dies 20, 21 i 22 de març al Mercat d’Escapades. Aquesta acció de promoció, organitzada per l’Agència Catalana de Turisme, tenia com objectiu principal incentivar els viatges dels catalans a l’interior de Catalunya els caps de setmana durant tot l’any, i especialment, en el període de Setmana Santa.



Les empreses, ens públics i associacions que van participar directament en el Mercat d’Escapades van ser el Càmping El Pasqualet de Caldes de Montbui; l’Aula d’Entorn Rural Can Turró, de Santa Maria de Palautordera; el Museu de MontmelóJaciment de Mons Observans de MontmelóMontornès del Vallès; Aprèn Serveis Ambiental de Figaró–Montmany; l’Hotel Molí de la Torre, de Bigues i Riells; el Parc de les Olors de Bigues i Riells; la casa de turisme rural Can Sala de Montornès del Vallès; l’associació ASAJA; i el col·lectiu CuinaVO.









Com a complement al l’oferta existent a les diferents parades, es van dur a terme tot un seguit d’activitats i tallers, que van dinamitzar el mercat durant els tres dies. Algunes de les propostes que es van trobar els visitants van ser una degustació de llegums feta pel col·lectiu CuinaVo, uns tallers de plantes aromàtiques, una visita teatralitzada i un taller de mosaics fets per Mons Observans.


Aquesta acció de promoció tenia per objectiu donar a conèixer i comercialitzar l’oferta turística catalana d’Interior i de Muntanya. El públic que es va apropar fins la Catedral va poder comprar in situ experiències turístiques diferents –viatges curts de cap de setmana o de pont- per descobrir el ric patrimoni que ofereixen les comarques de l’interior.

En total, 111 empreses i entitats van participar en aquest mercat per comercialitzar la seva oferta. Per tal de facilitar al consumidor l’accés a tota la informació existent, el mercat es va dividir en quatre zones que s’identifiquen amb quatre tipus de productes: activitats a la natura (senderisme, cicloturisme, activitats d’aventura, turisme rural, etc); cultura i gastronomia (ciutats amb caràcter, patrimoni religiós i catedrals, genis catalans, hotels gastronòmics, etc); enoturisme i oleoturisme (cellers enoturístics, tastets d’oli i de vi, etc); i vacances en família (Destinacions de Turisme Familiar a l’interior, establiments familiars, experiències en estacions de muntanya, etc).

Durant tot els tres dies es va poder visitar l’exposició de fotografies de Catalunya de Yann-Arthus Bertrand, moure’s en segway o burricleta per la zona, pujar a un rocòdrom, menjar calçots o tastar els dolços de la gastronomia catalana a preus molt populars. Els més petits de la casa van poder gaudir d’un castell inflable.

D’altra banda, es van organitzar també una sèrie de tallers gratuïts que van comprendre des de tastos de vi, oli i cervesa, fins a gimcanes, demostracions culinàries, representacions teatrals o tallers infantils.

11/3/15

“Fem bullir l’olla”. 14 i 15 de març Mercat de l’Olla i la Caldera a Caldes de Montbui

L'olla gegant de Caldes de Montbui arrenca el bull plena d'aigua termal i influències de l'antiga Roma. La trobareu al Mercat de l'Olla i la Caldera, espai gastronòmic i familiar (14 al 15 de març).


Comença el programa “Fem bullir l’olla” i el cap de setmana del 14 al 15 de març teniu tres grans motius per acostar-vos fins al centre històric de Caldes de Montbui:

• S'haurà instal·lat el Mercat de l'olla i la caldera, esdeveniment gastronòmic, artesanal i familiar a l'entorn de l'aigua termal, la cuina romana i dels productes de proximitat.

• Arrencaran les Jornades gastronòmiques de cuina romana, amb plats especials als restaurants calderins (fins el 5 d'abril).

• El Museu Thermalia farà jornada de portes obertes perquè visiteu l'exposició «Les pedreres de Caldes» i les demostracions dels vells oficis de picapedrers.






Caldes de Montbui, bull! - www.visiteucaldes.cat – www.thermalia.cat



Més informació:
www.caldesdemontbui.cat/actualitat/noticies/fem-bullir-lolla-14-i-15-de-marc-mercat-de-lolla-i-la-caldera.html

Oficina de turisme virtual de Caldes de Montbui

10/3/15

Espai Terra visita Caldes de Montbui


Nota de premsa - Ajuntament de Caldes de Montbui

Rentar al safareig de la Portalera, menjar llegums cuites amb aigua termal, banyar-se als banys públics mirant les hortes... són coses de les que es van parlarar a l'Espai Terra de TV3, dilluns 9 de març


Un dels equips de reportatges del programa Espai Terra, de TV3, amb el reporter Eloi Cordomí, van visitar Caldes de Montbui, destí que ha estat el protagonista d'un reportatge que s'ha emès en l'edició del dilluns 9 de març.

El programa que presenta Tomàs Molina i que s'emet cada migdia a TV3, abans del Telenotícies Comarques, s'ha interessat per algunes de les relacions que la vila de Caldes de Montbui estableix amb el fet termal. Per això han compartit una estona amb les dones que encara renten a mà al safareig d'aigua termal de la Portalera; han vist en directe com es couen els llegums en aigua termal, com fan a Can Parellada; i han fet una visita a l'antic safareig de Santa Esperança, que obrirà a finals de març convertit el primer bany termal públic de Caldes de Montbui.



El reportatge l'ha conduit l'Eloi Cordomí, un dels quatr reporters que s'encarreguen de mostrar in situ troços de país a l'Espai Terra, presentat per Tomàs Molina i Irma Pina.

Més informació:
www.ccma.cat/tv3/espai-terra/programa
www.caldesdemontbui.cat/actualitat/noticies/lespai-terra-dedica-un-reportatge-a-caldes-i-la-seva-relacio-amb-laigua-termal.html

5/3/15

Jornada TurismeVallès 2015, una aposta ferma per la qualitat turística de la comarca

A la comarca hi ha 62 empreses i serveis adherits al projecte SICTED, dels quals 50 han obtingut el distintiu de qualitat el 2014 i 12 segueixen treballant per obtenir-lo en la propera campanya.

El SICTED reconeix l'esforç i el compromís amb la qualitat i la millora contínua en l'àmbit turístic.

El passat dimarts dia 3 de març, a les 16.30h, va tenir lloc a l’Hotel Mercure Augusta Barcelona Vallès de Vilanova del Vallès la Jornada de TurismeVallès 2015. L’acte va estar presidit pel president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, el senyor José Orive; el regidor de turisme de l’ajuntament de Vilanova del Vallès, el senyor Sergi Trilla i Calvo; el conseller de turisme del Consell Comarcal, el senyor Ignasi Martínez; i el gerent dels Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona, el senyor Francesc Vila.



Al Vallès Oriental hi ha 62 empreses i serveis adherits fins ara al projecte SICTED, dels quals 50 han obtingut el distintiu de qualitat el 2014 i 12 segueixen treballant per obtenir-lo en la propera campanya. El SICTED reconeix l'esforç i el compromís amb la qualitat i la millora contínua en l'àmbit turístic.



Les empreses distingides el 2014 són: Hotel Sidorme Barcelona-Mollet, Hotel Sidorme Barcelona-Granollers, Casa de Turisme Rural Can Fàbregas del Bosc, Hotel Molí de la Torre, Can Burguès, Can Gual Agroturisme, Can Gual II Turisme Rural, Daema Aventura, Restaurant la Fonda del Montseny, Apartaments Turístics Cal Ferrer, Hotel Ibis Barcelona-Mollet, Restaurant El Folló, Restaurant El Cruce, Restaurant Can Candelich, Oficina de Turisme de Sant Celoni,  Hotel Can Galvany Golf & Spa 4*, Restaurant El Romaní de Breda, Mas Berenguer, Hotel Can Cuch 4*, El Folló Turisme Rural, Casa de Turisme Rural Cal Pinyater, Restaurant Can Major, Restaurant Mirko Carturan, Espai Natural Sant Miquel del Fai, Casa de colònies - Escola de Natura La Traüna, Museu Municipal de Montmeló, Restaurant El Bellver, Restaurant El Mas de Sant Lleí, Hotel Mercure Augusta Barcelona Vallès, Masia Rural Can Sala, Ecogranja Salgot, La Rectoria de Vallcàrquera, Dieta Mediterránea (FRANVIC), Restaurant El Jardí de Parets, Museu Municipal Joan Abelló i Casa del Pintor Abelló, Ramassan Viatges, Restaurant La Rectoria del Palou, Punt d’Informació Turística de Santa Maria de Palautordera, Thermalia, Oficina de Turisme de Caldes de Montbui, Entorn Rural Can Turró, Restaurant La Mama, Restaurant El Trabuc, Restaurant Casa del Bosc, Restaurant Robert de Nola, Museu Arxiu Tomàs Balvey, Restaurant Càmping El Pasqualet, Pasta Sanmartí, fideuers des de 1700, Càmping El Pasqualet, Terra Diversions Bike Tours, Turisme Actiu, Parc Natura del Montseny.


El programa de la Jornada va ser:
16.30h Inici de l’acte.
Parlaments institucionals i lliurament del reconeixement a totes les empreses de la destinació del Vallès Oriental, que treballen per la qualitat turística.

17.00h – 18.00h Xerrada a càrrec del Sr. Lluis Serra, expert en màrqueting on line, amb el títol “Desperta, ara és el moment!”




18.00 h – 19.00h Plataforma web www.turismevalles.com

19.00h Comptem amb la presència d’en Pep Salsetes i acabarem la jornada amb un tast elaborat per part del Col·lectiu Cuina VO



Col·lectiu CuinaVO
CuinaVO és una agrupació voluntària de cuiners i restaurants del Vallès Oriental, una plataforma que promou i difon les virtuts i singularitats de la cuina vallesana. Basen la nostra proposta gastronòmica en una cuina de territori, de proximitat i qualitat, i promouen així els recursos del nostre territori: els productes locals i els productors artesans i de qualitat de la nostra comarca. Treballen per reforçar la vinculació entre cuina i territori, dinamitzant turísticament i gastronòmicament la nostra comarca, per tal que la cuina i els productes de qualitat en siguin els millors ambaixadors.