12 propòsits turístics pel 2016 al Vallès Oriental

Al gener m’apunto al gimnàs. Aquest any deixo de fumar. Ara sí, he d’aprendre anglès. Segur que després d’una setmana d’any, ja teniu a la llista els propòsits més habituals. Però que us sembla afegir-ne 12 de nous? A TurismeVallès us hem preparat una llista amb les 12 visites imprescindibles que s’han de fer aquest 2016 per conèixer a fons el Vallès Oriental. Aquest any, proposa’t fer #TurismeValles!

Al gener, desconnecta a les cases de turisme rural del Vallès Oriental

Can Cuch, a Cànoves i Samalús

Què millor que començar l’any amb una escapada? Al Vallès Oriental trobaràs cases de turisme rural que et faran desconnectar per complet. Amb vistes als cingles de Bertí, al mig del Montseny o envoltada de camps. Tria la teva opció i troba el relax i la desconnexió a la web de TurismeVallès!





Al febrer, mima’t als balnearis del Vallès Oriental

Hotel Termes la Garrriga

Amb el fred de l’hivern, vénen més de gust activitats d’interior. Què us sembla un tractament a un dels 5 balnearis que tenim al Vallès Oriental? Massatges de bambú, medicina ayurvèdica, teràpia amb xocolata i minerals o saunes romanes són només alguns dels tractaments que ofereixen aquests temples del relax. Gaudiex del termalisme i de les propietats de l’aigua termal que brolla a Caldes i a la Garriga! Són increïbles!






Al març, tasta els productes del Vallès Oriental

Olives de varietat Vera

Olives, oli, cols, mongetes del ganxet, pasta Sanmartí, cerverses artesanals, borregos de Cardedeu, carquinyolis de Caldes... La riquesa de productes del Vallès Oriental és infinita. Et proposem aprofitar el mes de març per visitar alguns dels millors restaurants de la comarca i degustar els millors plats. Reserva taula a la web de TurismeVallès!





A l’abril, passeja pels espais naturals del Vallès Oriental

Vistes als Cingles de Bertí des del Parc de les Olors

Amb l’esclat de la primavera, el Parc de les Olors de Riells del Fai és una delícia per l’olfacte. No et perdis la resta d’espais naturals de la comarca recent florits. Fes una ruta pel Montseny i veuràs com el verd torna a apoderar-se dels boscos o puja a Sant Miquel del Fai i contempla com baixa l’aigua de les seves cascades.





Al maig, emociona’t al circuit de Montmeló

Gran Premi de Motociclisme al Circuit de Catalunya
El Gran Premi de Motociclisme arriba al Circuit de Catalunya en plena primavera. És una bona oportunitat per sentir vibrar aquest equipament. El brugit de les les motos se sent des de gran part de la comarca, però ser-hi és una experiència que cal viure un cop a la vida. Juntament amb el Premi de Fórmula 1, és una de les cites de l'any, però recorda que hi ha activitats durant la resta de l’any que també et permetran descobrir-lo. 




Al juny, enamora’t del modernisme al Vallès Oriental

Torre Montserrat, a Cardedeu

Aquest era el mes que els burgesos de Barcelona deixaven les seves primeres residències per passar els mesos de calor fora de la ciutat a les seves torres modernistes. L’Ametlla del Vallès, la Garriga, Cardedeu, Granollers i Figaró i Montmany tenen cases que t’enamoraran. No et perdis la Ruta Raspall!





Al juliol, refresca’t als gorgs del Vallès Oriental

Gorgs de Can Noguera a la Vall del Tenes

Els rius i rieres que hi ha als espais naturals del Vallès Oriental amaguen petits gorgs que són ideals per refrescar-se amb l’arribada de la calor. Els més coneguts es troben a Riells del Fai i a Gualba, però anima't a remuntar rius, potser hi trobes meravelles com els gorgs de Can Noguera de la Vall del Tenes! Si aquest estiu torna a ser tan calorós com el del 2015, seran com un oasi al desert!



A l’agost, gaudeix de les festes majors del Vallès Oriental

La festa major de Granollers és una guerra entre blancs i blaus

La majoria comencen amb l’arribada de la calor entre el juny i el juliol. Però l’agost és el mes per excel·lència de les festes majors al Vallès Oriental. No et perdis la Festa dels Blancs i Blaus de Granollers. Durant una setmana, la ciutat es converteix en una particular guerra de la disbauxa entre blancs i blaus, que s’ha convertit en una referència de les festes majors a Catalunya!




Al setembre, descobreix el patrimoni romà i ibèric del Vallès Oriental

Termes romanes a Caldes de Montbui

Les termes romanes de Caldes de Montbui i la Garriga, el jaciment romà de Mons Observans entre Montmeló i Montornès i les restes ibèriques del Puig del Castell a Samalús i de Torre Roja a Caldes són només alguns dels exemples de patrimoni de fa més de 2.000 que tenim al Vallès Oriental. Aprofita les jornades europees del patrimoni per descobrir tots aquestes tresors amagats!




A l’octubre, viu la tardor al Montseny

Tardor al Montseny

Marrons, ocres, grocs, taronges, vermells... Els colors de la tardor fan del Montseny un dels parcs naturals més visitats de Catalunya durant aquesta estació. Trepitjar les fulles seques, tornar-se a calçar les botes, posar-se la jaqueta i endinsar-se als seus boscos. No et sembla un pla perfecte per un cap de setmana d’octubre?





Al novembre, degusta l’or blanc del Vallès Oriental

Plat de mongetes del ganxet

És suau, cremosa i quan la mastegues gairebé no se li nota la pell. La mongeta del ganxet deixa un gust fi i persistent que fa salivar tots els paladars. Aprofita el novembre per degustar les noves mongetes de la temporada. No et perdis les festes i les jornades gastronòmiques que s’organitzen al voltant de la que és considerada la millor mongeta del món!





Al desembre, il·lusiona’t amb el Nadal al Vallès Oriental

Els Pastorets, uns imprescindibles del Nadal. Foto Poch
La Fira de Nadal de Caldes dóna el tret de sortida a la temporada nadalenca del Vallès Oriental. I a partir d’aquí és un no parar: mercat de Nadal a la porxada, fires dels torrons a Cardedeu i Llinars, eixos comercials enllumenats, pessebres vivents a Montornès, Aiguafreda, la Torreta, Corró d’Amunt... pastorets a gairebé tots els municipis. No tens excusa, al desembre, viu el Nadal al Vallès Oriental! 

Comentaris