Celebra els Tres Tombs al Vallès Oriental


Sant Antoni, el 17 de gener, ha estat, històricament, una festa molt celebrada per la pagesia, ja que és el patró dels animals. Avui, al bloc, us descobrim una ruta amb 5 de les celebracions que tenen lloc aquest cap de setmana al territori de #TurismeVallès. Recorrerem danses de Sant Antoni, Tres Tombs i festes majors. Ens acompanyes?

La dansa de Sant Antoni de Sant Feliu de Codines

Dansa de Sant Antoni de Sant Feliu. Foto ajuntament Sant Feliu de Codines.
Se sap que a Sant Feliu se celebra aquesta festa des de 1728. Comença quan encara es fosc amb la tradicional torrada amb all i porró de vi. A 2/4 de dotze es fan els Tres Tombs i la benedicció dels animals. Però la particularitat de la festa arriba després amb la Dansa de Sant Antoni que només es balla a Sant Feliu. Té una semblança al ball de gitanes, però amb música original i cada any els balladors són diferents.




Els Tres Tombs i Sant Antoni a Caldes de Montbui

Passada de carros a Caldes de Montbui

Sant Antoni també és festa gran a Caldes de Montbui. La festa comença l’esmorzar dels traginer i l’ofici a l’església. A continuació es fa el concurs de carros i carrosses engalanades que culmina de nou a l’església amb els Tres Tombs i la benedicció dels animals. La festa segueix a la tarda amb el Ball de Plaça i es tanca al Casino amb un concert i el ball de gala.












Festa Major d'Hivern de Sant Antoni de Vilamajor

Tres Tombs a Sant Antoni de Vilamajor. Foto festacatalunya.cat

Cap de setmana de festa grossa a Sant Antoni de Vilamajor. En honor a un dels seu patrons, el poble celebra la festa major d’hivern. Les activitats comencen divendres amb un taller infantil i amb la funció ‘Humor amb en Peyu’ al teatre. Dissabte podeu triar entre rutes naturals, degustacions gastronòmiques, concentració de cotxes antics o correfocs, entre d’altres. El dia gran però serà diumenge, quan també tindran lloc els tradicionals Tres Tombs.




Tres Tombs de l’Ametlla i Cardedeu

Tres Tombs a l'Ametlla del Vallès. Foto ajuntament de l'Ametlla del Vallès.
Coincidint amb el dia de Sant Antoni també hi ha altres municipis que no es volen perdre l’oportunitat de seguir la tradició dels Tres Tombs. L’Ametlla del Vallès i Cardedeu faran un passada de carros i una benedicció d’animals. A partir d’aquí, durant els propers caps de setmana, seran molts els municipis del Vallès Oriental que també se sumaran a la celebració d’aquesta festa centenària.





Calendari de les festes dels Tres Tombs al Vallès Oriental

Canovelles: 23 de gener
Lliça d'Amunt: 31 de gener
Santa Eulàlia de Ronçana: 14 de febrer
La Roca del Vallès: 21 de febrer
Bigues i Riells: 13 de març
Vilanova del Vallès: 10 d'abril
La Garriga: 17 d'abril



Comentaris