Cinc idees per una escapada de cap de setmana

Hem deixat enrere les vacances de Setmana Santa. Alguns les haureu pogut gaudir i d’altres, pels motius que siguin, no heu sortir aquestes festes. No us preocupeu, sempre teniu el recurs d’una escapada de cap de setmana!
A continuació us fem cinc propostes d’escapades al Vallès Oriental.


1.- De ruta modernista per La Garriga

    Casa Barbey


La Garriga fou un dels primers municipis en acollir famílies de la burgesia barcelonina, que aprofitaven els estius per marxar de la ciutat i gaudir d’un clima suau al peu del Montseny, aigües termals que permetien combinar salut i esbarjo, i proximitat amb la gran ciutat gràcies a la millora dels transports. Aquest fet va estimular les autoritats locals a redissenyar l'urbanisme de la vila per fomentar la construcció de desenes de torres amb jardí que mostren l'evolució dels estils arquitectònics des de l'historicisme i l'eclecticisme de la segona meitat del XIX fins al noucentisme dels anys vint, passant pel modernisme dels tombants de segle, un procés presidit per una figura clau: Manuel Joaquim Raspall, arquitecte municipal de la Garriga des del 1906 fins al 1937.

Us recomanem que feu una passejada per La Garriga i descobriu els seus racons!


2.- Escapada romàntica en la parella

    Fotografia: Hotel Blancafort Spa Termal

De totes les estacions de l’any la primavera pot ser que sigui la més propícia per estimular els sentiments i el romanticisme en parella. Us proposem que sorprengueu a la vostra mitja taronja amb una estada romàntica en un dels balnearis del Vallès Oriental. La Garriga i Caldes de Montbui compten amb una llarga tradició termal que es visualitza en els seus balnearis, així com en el seu patrimoni.

No us ho penseu més i gaudiu d’un cap de setmana de tranquil·litat, bona gastronomia, tractaments exclusius i activitats per a dos!


3.- Visita al Granollers modernista

                         Casa Clapés


A la capital de la comarca també existeix una àmplia llista d’edificis construïts amb els paràmetres estilístics del modernisme i el noucentisme. Autors afamats d’aquests corrents arquitectònics deixaren les seves obres a la ciutat. Entre altres, podeu contemplar les cases Clapés, Bossy i Blanchart, d’en Manuel Joaquim Raspall o l’Hospital Asíl, d’en Josep Maria Giró Guibernau. Totes elles, parts d’un dels patrimonis modernistes més rics de Catalunya que no us podeu perdre!


4.-  De compres per La Roca Village




Voleu aprofitar la vostra escapada al Vallés Oriental per fer unes compres? Fa temps que necessiteu uns pantalons nous o una camisa d'última moda? Cap problema! La Roca Village és la vostra destinació. Més de 130 boutiques amb les marques nacionals i internacionals més chics. Un esapi ideal per comprar en família!


5.- El Granollers natural

    Fotografia: Ajuntament de Granollers. Can Cabanyes

Pels amants de la natura us animem a que descobriu el patrimoni natural de Granollers. A l’espai natural de Can Cabanyes trobareu una zona boscosa, on predominen els pins i les alzines, un centre d’educació ambiental i un aiguamoll construït que serveis de refugi de la fauna pròpia dels entorns fluvials.
Un altres espai és la verneda de Can Gili ocupa els marges del tram final del torrent de Can Gaili. Els arbres de la Verneda – àlbers, oms, plàtans i pollancres- són l’element més destacable. Tot i la seva reduïda superfície, passejar per dins de la verneda entre els majestuosos arbres resulta molt agradable.
Per últim, la Font del Ràdium era un dels espais preferits dels granollerins com a lloc d’esbarjo anys enrere. Aquest espai ha estat recuperat recentment i compta amb una àrea de descans i una font que reprodueix la que desaparegué arran de la construcció del polígon industrial els anys 70.

Comentaris