Setmana de Sant Jordi al Vallès Oriental.


La llegenda més popular, escrita per Jaume de Voràgine a la Llegenda Àurea, és la que explica la victòria de Sant Jordi sobre el drac. És potser l’origen de la tradició popular de la Fira de roses, que data del segle XV. Posteriorment, s’uneix a la celebració del dia del llibre. Així doncs, a Catalunya el 23 d’abril és el dia de Sant Jordi, de la rosa i del llibre, una festa popular, cívica i cultural de reconegut prestigi arreu del món.




Al llarg de tota la setmana, hi ha tot un seguit d’actes culturals, populars i activitats per petits i grans espargits per tota la geografia del Vallès Oriental. Parades de llibres i roses, tallers infantils, teatre, poesia, jocs florals, balls de gegants i sardanes, actuacions musicals.... formaran part del paisatge quotidià dels carrers i places dels pobles i ciutats de la nostra comarca, especialment durant el cap de setmana.




Els autors presenten les seves obres novelles, on escriuen i descriuen l’historia, el patrimoni o les costums dels pobles de la comarca. A tall d’exemple, a Parets del Vallès, es farà la presentació de tres nous llibres: “Parietes. Arqueologia al nucli antic de Parets del Vallès”, d’Alessandro Ravotto. També el paretà Isidre Oller, farà la presentació del seu poemari, The wind cries Mary; i Joan Sala Vila parlarà del seu volum Ulls del temps ploren.

Fotografia: Ara Vallès


El llibre, la rosa i una escapada romàntica per celebrar Sant Jordi

Us proposem que complementeu aquest cap de setmana ple de roses i llibres, símbol de l’amor i la cultura amb una de les següents experiències romàntiques que els hotels del Vallès Oriental han preparat per aquest Sant Jordi! Us deixem algunes propostes:

Fotografia extreta de la pàgina web de l’Hotel Balneari Termes La Garriga



-Hotel Balneari Termes Victòria, Caldes de Montbui: http://www.termesvictoria.com/detalle_oferta.aspx?id=499
-Hotel Balneari Termes La Garriga, La Garriga: http://www.hoteltermeslagarriga.com/ca/ofertas.html
-Hotel Molí de la Torre, Bigues i Riells: http://www.molidelatorre.cat/Especial-Sant-Jordi--13458
-Hotel Balneari Blancafort, La Garriga: http://balnearioblancafort.com/especial-st-jordi-2/
-Hotel Ciutat de Granollers, Granollers: http://www.ciutathotels.com/ca/ofertas/tu-y-yo-una-noche/















Comentaris