Descobriu el territori a través de la cultura i la natura
Nit dels Museus i Dia Europeu dels Parcs

La cultura està de festa!
En pocs dies arriben dues cites de gran rellevància. Per un costat, el proper dissabte dia 21 de maig dins del marc de les activitats del Dia Internacional dels Museus, es celebrarà la Nit dels Museus en que aquests obren les portes més enllà de l’horari habitual.

Els museus de la comarca participen en aquest esdeveniment i han organitzat diferents activitats perquè gaudiu i descobriu els museus del Vallès Oriental. 

Algunes de les activitats organitzades són:

-Museu Abelló: us convida avui divendres, dia 20 de maig, a una visita guiada per l'exposició L'altre jo, que acabarà amb un concert a la terrassa, a càrrec del molletà Pele MacLeod, mentre gaudiu d'un bon cocktai (www.museuabello.cat).


-Museu Arxiu Tomàs Balvey: entrada gratuïta al Museu, un taller de Ratafia de la iaia Maria, tastet de licors i l’entrega del Premi d’Honor Tomàs Balvey (www.museudecardedeu.cat).

-Mons Observans: Us convidem a descobrir l’assentament romà de Mons Observans i a conèixer la moda de l’època romana a través dels pentinats que van lluir els emperadors i les emperadrius d’aquell temps (www.monsobservans.cat).



 -Museu de Granollers: Visita comentada a l'exposició «Titelles, teatre d'icones» i Espectacle de titelles per a adults «Poemes visuals» (www.museugranollers.org)

-Museu Thermalia – Museu Delger: Us convidem a la representació teatral “Pel forat del pany: Les veus del Delger”. També es durà a terme un concert d’Esther Condal al pati del Museu Delger (www.visiteucaldes.cat).

 La Natura també està de festa!

El proper dia 24 de maig es celebra el Dia Europeu dels Parcs. La Federació EUROPARC, organització que aplega 38 països, promou aquesta celebració que commemora la declaració dels parcs d'Europa fa més d'un segle. Enguany el lema és “A Taste of Nature, el gust de la natura”.
La Xarxa de Parcs organitza diferents activitats gratuïtes amb motiu d’aquesta celebració.
A continuació us proposem alguna de les activitats que es porten a terme:

-Les fonts de Santa Maria de Martorelles: racons frescals.
     Fotografia extreta de Wikipedia.org

Passejada per descobrir les riberes i les fonts de la baga de Santa Maria de Martorelles. Els seus aspectes culturals, hidrològics i biològics, particularment vegetació i fauna associades. Recorregut circular per pistes i corriols, íntegrament per zona forestal. Accés gratuït. + info: 

-Projecció de l’audiovisual: Les quatre estacions al Montseny.
Descobreix la diversitat paisatgística i biològica del Montseny al llarg de l'any. L’accés es gratuït (http://parcs.diba.cat/web/agenda/detall/-/journal_content/56_INSTANCE_Mu0c/71785/61320707

-Vaques, xais i bocs al bosc. Passejada guiada pel Parc del Montnegre i el Corredor.
Les ovelles i les cabres han predominat durant segles, però ara les vaques de l'Albera creixen a Can Torres, en un projecte que vincula producció amb biodiversitat i prevenció d'incendis (http://parcs.diba.cat/web/agenda/detall/-/journal_content/56_INSTANCE_Mu0c/71785/65978808


- Exposició permanent - Univers Patxot
Masia Mariona, seu de l'oficina del parc natural, acull una exposició permanent 'Univers Patxot'. Aquesta exposició té un recorregut per sis sales: Sala 1 (Rafael Patxot, ciència i mecenatge), Sala 2 (Masia Catalana), Sala 3 (Llibres i Natura), Sala 4 (Núvols), Sala 5 (Observatori Català) i Sala 6 (Canço popular) (http://parcs.diba.cat/web/agenda/detall/-/journal_content/56_INSTANCE_Mu0c/71785/68480333



Comentaris