El cap de setmana del 17 al 19 de juny
es celebra Benvingut a Pagès.
Primera
edició del Benvinguts a Pagès, una oportunitat única per redescobrir l’origen
d’allò que mengem i conèixer de prop les persones que produeixen els aliments
que ens arriben a taula. Els pagesos i pageses de tota Catalunya obren les
portes de les seves explotacions per ensenyar-nos els seus camps, horts i obradors.
La millor manera de conèixer, degustar i comprar productes de la nostra terra,
al lloc d’origen i directament als seus productors.
A
la nostra comarca podreu visitar les set explotacions agrícoles i ecològiques,
que més avall us descrivim: productors de vins, d’oli, de formatges, aviram,
fruits secs.
Arrodoniu
el cap de setmana dinant a un dels restaurants que participen a Benvinguts a Pagès
i gaudint d’un paquets especials d’allotjament. Grans, petits, apassionats de
la cuina, enamorats de les escapades, famílies, parelles, colles d’amics...tots
hi trobareu una oferta a la vostra mida!
Can Quimet Gall. Lliçà d’Amunt.
És una petita explotació
familiar que ha apostat per l’agricultura ecològica i la venda directa.
Produeix principalment productes d’horta. A la finca hi ha també una petita
granja de gallines ponedores i oliveres per la producció d’oli. Més informació: http://canquimetgall.cat
Celler Can Roda. Santa Maria de
Martorelles
Celler ubicat a una casa
senyorial del 1864 que la família Bona Plata de Barcelona es va fer a Santa
Maria de Martorelles. Situada al mig d’una finca de quaranta hectàrees, és
envoltada de bosc i vinya, des de 2010, el celler Can Roda elabora vins de la
D.O. L’Alella.
Masia Can Viver. Bigues i Riells
Els descendents de la
família Viver us donaran la benvinguda i us endinsaran en la seva història i la
seva passió per produir un oli d’oliva verge extra de qualitat. Tenen una curta
experiència però estan instruïts pels millors, una important inversió en
maquinària i la seva determinació els ha permès aconseguir alts nivells de
qualitat en poc temps, sent el seu oli d’oliva verge extra ja reconegut per
prestigiosos tastadors.
Formatgeria Mogent. Sant Antoni de
Vilamajor
Petita explotació familiar dedicada a la producció i
comercialització de productes derivats de la llet de vaca i de cabra. Tenen una
cabana d’unes 150 vaques a la masia Can Bordoi. La recria es fa a la mateixa
granja i els animals son alimentats amb farratges i pinsos de la mateixa finca.
Eco granja de porcs Salgot. Aiguafreda
Explotació familiar ramadera situada al bosc del
Montseny, en una antiga pedrera reforestada, on hi crien porcs ecològics dins
un espai únic. Elaboren embotits de màxima qualitat seguint la tradició i
apostant per la innovació, la sostenibilitat i l’ecologia.
Parc agroecològic
La Tavella. Cànoves i Samalús
Productors i distribuïdors de fruita i verdura ecològica,
de proximitat i de temporada. Des del parc d’activitats, promouen visites per
donar a conèixer la seva horta i les gallines d’una manera participativa i
lúdica.
Serralada de
Marina. Martorelles
És una petita empresa familiar que elabora vins blancs,
de postres i cava sota la marca Serralada de Marina, a la DO Alella. Les vinyes
estan ubicades a la zona del Vallès Oriental, a la vessant interior de la
serralada de marina.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada