La Diada al Vallès Oriental


El diumenge 11 de setembre es celebra a tot el país la Diada Nacional de Catalunya. Així, durant el cap de setmana, es donen cita a les places i els carrers, tot un seguit d’activitats festives, socials, culturals i populars com ballades de sardanes, trobades castelleres, concerts, curses i sopars populars. A continuació us deixem unes breus ressenyes.

1.- Granollers

A la capital de la comarca, els actes festius de la Diada comencen el divendres, a la Plaça de la Porxada, amb la ballada de sardanes amenitzada per la Cobla Ciutat de Granollers.



El dissabte hi haurà l’actuació de l’Esbart Dansaire, el Pa amb Tomàquet de la Diada, ball de música tradicional i sopar popular. Paral·lelament, durant tot el dia es faran activitats per promocionar la Diada de la Bicicleta i la Cursa de Torxes Solidària, que tindran lloc el proper cap de setmana.


    Més informació: http://www.granollers.cat/agenda/


2.- Caldes de Montbui




Els actes de Caldes de Montbui comencen amb el concert de Cesc Freixas, divendres a la tarda. El dissabte a la tarda hi haurà l’actuació castellera i al vespre, la Marxa de Torxes. El diumenge hi haurà l’acte institucional i a la tarda, ball!





3.- La Garriga



El dissabte al vespre a La Garriga es celebrarà el 60è Aplec de la Sardana, organitzat per l’Agrupació Sardanista de La Garriga. Una activitat festiva, on els participants podran gaudir agafar forces amb el sopar popular: botifarra, coca i cava!




El diumenge de bon matí es farà la Pujada al Turó de la Bandera, a la pista número 1. Els actes de celebració de la Diada finalitzaran al vespre amb una cantada d’havaneres a la Plaça de l’Església,


Altres activitats que es faran en els municipis de la comarca són:
-Ballades de sardanes a Llinars del Vallès, Mollet del Vallès, Montornès del Vallès, Sant Celoni, Santa Eulàlia de Roçana i Vallgorguina.

A Bigues i Riells, celebren la Diada esportivament amb 1/3 Marató, dins la XXIX Cursa de la Vall del Tenes. Cursa d'alt interès paisatgístic amb un desnivell acumulat de 201 metres, 15% asfalt i 85% camins i corriols.



                                                                 Bona Diada a tothom!



Comentaris