Quatre rutes i passejades per gaudir la natura

La nostra comarca és molt rica en recursos naturals. Els amants de la natura tenen un ampli ventall de possibilitats a l’hora d’escollir activitats i llocs on poder gaudir del medi natural. A banda dels Parcs que hi ha al Vallès Oriental, podeu optar per rutes i passejades en els seus pobles. En aquest post us deixem algunes d’elles.


1.- Voltant el turó de Solanes. Entre puigs i turons



Us proposem la volta al Turó de Solanes. Aquest itinerari surt i arriba al poble de Sant Feliu de Codines, observant en el trajecte els diferents paisatges que l’envolten.
Al llarg del recorregut veureu antics camps d’ametllers i boscos, generalment de pi blanc. També trobareu masos, alguns d’ells actius encara. Passareu pel Puig del Prat, entre d’altres, els cingles de St. Sadurní i les rieres.

Al següent enllaç podeu trobar l’itinerari i les dades més rellevants del mateix.



2.- Un tomb pel turó de Tagamanent. El centre de l'antic poble


La ruta que us proposem comença a uns 1000 metres sobre el nivell del mar. Es tracta d’un itinerari que recorre els voltants del turó del Tagamanent. Al llarg del recorregut, podreu observar els prats de pastura i alzinars. Arribareu a la masia del Bellver, magnífic mirador i punt d’informació i interpretació. Al punt més àlgid de la ruta es trobava el centre social i l’ajuntament, actualment declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). La informació i els detalls de la ruta els trobareu al següent enllaç:http://www.naturalocal.net/itinerari/com_arribar/un-tomb-pel-turo-del-tagamanent/245#tagamanent#ruta


3.- Cap a les serres de Vilamajor. Santa Maria de Palautordera




La ruta que proposem recorre un tram del torrent del Abaus i torna a Santa Maria de Palautordera per la serra del turó de les Formigues. Durant l’itinerari de la mateixa passareu pel camí ramader de Sant Elies, el pla de la Dona Morta, l’ermita del Remei, la Plana de la Tordera o la zona de can Claveria. Observareu conreus d’altiplà, restes de mur de pedra seca, les platanedes dels Abaus i la línia divisòria de les conques de la Tordera i el Mogent. Més informació sobre l’itinerari i detall:



4.-  Les fonts al peu del Montseny. Sant Esteve de Palautordera



Aquesta ruta situada a les portes del Parc Natural del Montseny, surt del centre d´informació de Sant Esteve de Palautordera, passa davant de l´església d´estil romànic, i pels lledoners de Can Moix, de considerable dimensió. També es recorrerà la serra de Can Vilatort, per acabar visitant les Fonts de Sant Antoni i la dels 5 Raigs.





Comentaris

Publica un comentari a l'entrada