Rutes per gaudir la natura a la tardor

Avui entrem a la tardor i des de TurismeVallès us volem proposar algunes rutes per descobrir, una mica més, la gran varietat i quantitat de recursos naturals de la nostra comarca.

1.- Al Bell mig de Gallecs.

          Fotografia Consell Comarcal – fotògraf Manel Cuesta

La ruta té per objecte l’espai natural protegit de Gallecs. Podrien definir-la com la mirada naturalista. Sortireu de l’aparcament de l’àrea de lleure de Can Mainou direcció nord, hi trobareu el torrent del Caganell, els plàtans i altres arbres que fan bosc de ribera. Passant per la part baixa del bosc de Can Veire, heu d’anar pujant i anireu veient roures, alzines i pins. Tot seguit passareu pels camps de cereals, el Torrent dels Diablons, el mirador del Torrent dels Oms, els aiguamolls de Can Salvi i acabareu a la Plaça de l’Església de Gallecs.




2.- Camí Ral. Gualba.

          gualba/166#gualba#ruta

El camí ral permetia accedir del poble als camps i a les masies de la Barceloneta i us portarà de l’estació fins al centre de Gualba. Anireu passant entre camps i creuant torrents. Davant trobareu el massís del Montseny i a l’esquena el Montnegre. Les platanedes, com la de la fotografia, es van succeint. Voltareu el Torrent de Can Sibina, fins a arribar a la Riera de Gualba, acompanyats d’una vegetació frescal. Passareu entre cases antigues, arbres singulars i trobareu un safareig que us farà retrocedir en el temps.




3.-Els Maribaus i el centre de la vila. Sant Celoni.



La ruta pels Maribaus i el centre de la vila té dues parts ben diferenciades, per un costat la natura i per l’altre l’arquitectura. Sortim de la Rectoria Vella, on podeu contemplar l’arquitectura gòtica del casalot i els arbres i plantes del jardí. El primer tram visitareu el bell entorn del torrent de Maribus, el pont del vi i el pas de fauna. A mesura que avanceu la vegetació va canviat passant del bosc de ribera als camps de conreu de can Riera de l’Aigua. Després de creuar la riera del Pertegàs, iniciareu un recorregut per l’arquitectura de Sant Celoni.




4.- Cap a la vall veïna d’Olzinelles a Sant Celoni


L’objecte del trajecte, es conèixer la vall d’Olzinelles, al terme de Sant Celoni. Pel camí vell d’Olzinelles, travessareu una petita elevació al voltant del Puigcastell, gaudireu de les vistes del prelitoral del Vallès i arribareu als torrents, entre boscos d’alzina, pins i roures. Veureu Sant Esteve d’Olzinelles i el seu patrimoni arquitectònic, cases pairals, que encara es conserven, vegetació de ribera, basses, fonts i forns, que expliquen el lligam de l’home amb el medi.








Comentaris