Granollers modernista.

Granollers, ciutat moderna, va créixer com a centre comercial i cultural des de principi del segle XX i conserva destacats edificis residencials i públics, la majoria obra de M. J. Raspall, que fou arquitecte municipal de la vila i reconegut autor del modernisme. A continuació us presentem algunes de les obres del Granollers modernista.




1.- Casa Clapés




Construïda al segle XVII, la Casa Clapés  és un edifici entre mitgeres reformat al1904 per Manuel Joaquim Raspall i constitueix una de les obres cabdals de l’arquitecte, paradigma de la seva primera època artística, marcada per l’ús del llenguatge modernista.




2.-  Casa Blanxart





Obra de l’arquitecte Jeroni Martorell,  edifici cantoner al que l’autor li dóna un aire pròxim a l’estil del modernisme centreeuropeu, gràcies a la presència de l’ornamentació escultòrica de la façana principal, obra del barceloní Josep Maria Barnadas.




3.-  Hospital Asil




Conjunt d’edificis de 1919, situat a l’Avinguda Francesc Ribas. Dues torres mirador uneixen els dos pavellons laterals que tenen elements formals i decoratius d’estil modernista. L’edifici va ser construït a partir del projecte de Josep M. Miró Gibernau.





Comentaris