El Vallès Oriental, territori ideal pel Turisme de Negocis
El Turisme de Negocis és una tipologia de turisme basada, principalment, en els viatgers que es desplacen a una destinació per motius laborals. Tot i que l’objectiu principal del viatge és la feina, es pot complementar amb alguna de les activitats turístiques que la destinació ofereix, ja siguin propostes culturals, actives, de compres, gastronòmiques o de relax.

Els allotjaments especialitzats en aquesta tipologia de turisme han de comptar amb uns serveis molt concrets com per exemple espais amplis on puguin dur-se a termes ponències, reunions empresarials o esdeveniments de tot tipus.




El Turisme de Negocis és una peça clau en la desestacionalització de les destinacions i en la millora de l’ocupació entre setmana, ja que no hi ha una època de l’any característica per aquest tipus de turisme i, també, perquè són viatgers que tenen un elevat nivell de despesa en la destinació on es troben.

El Vallès Oriental pot acollir esdeveniments de petit i mitjà format i compta amb una oferta complementaria ideal per a les necessitats de cada una de les empreses. Des d’activitats relacionades amb el termalisme, si parlem d’oci o benestar, fins a propostes de natura. La ubicació de la comarca, a poca distància de Barcelona, la fa molt atractiva com a destinació per fer reunions, convencions, trobades de directius i viatges d’incentiu.

Alguns recursos o activitats del Vallès Oriental relacionats amb el Turisme de Negocis poden ser:

En primer lloc, destaquem alguns dels establiments que compten amb espais habilitats per acollir esdeveniments amb gran afluència de persones: Mas de Sant Lleí, Mas Corts, Circuit de Barcelona - Catalunya, Hotel Granollers, Hotel Ciutat de Granollers, Hotel Mercure Augusta Vallès, i l’Hotel Can Cuch al Parc Natural del Montseny, entre d’altres.




En segon lloc, us proposem algunes de les activitats que es poden dur a terme a la comarca. Si parlem d’oci o “relax” cal fer esmena dels municipis on es pot gaudir del termalisme com són Caldes de Montbui i la Garriga. També cal destacar els tres camps de Golf i els dos pitch & putts que hi ha a la comarca.



A més a més, el “shopping” també és un dels punts forts que pot interessar a aquest tipus de turistes i aquí al Vallès Oriental comptem al La Roca Village, on es poden trobar més de 100 firmes de renom tant nacional com internacional. La comarca també compta amb diferents municipis comercials que organitzen activitats de dinamització al carrer.



Per finalitzar, una activitat que pot acabar de complementar l’estada del turista de negocis és una visita guiada a un dels celler de la DO Alella, juntament amb un tast dels seus vins. Una manera diferents de conèixer un territori!





Aquesta setmana destaquem... la Travessa Viladrau – la Garriga i el Saló Bodamarket




Comentaris