Aquesta setmana toca parlar una mica de la gastronomia de
la comarca i no podem parlar de gastronomia al Vallès Oriental sense parlar de les
tasques de recuperació de les varietats locals de tomàquets i de llegums que es
fan des de la Xarxa de Productes de la Terra!
Varietats locals de
mongetes
Actualment al Vallès Oriental es cultiven més de 20
varietats de mongetes, un 32 % de tot el que es cultiva a la comarca! Des del
S.XIX, moment en que l’agricultura es començà a modernitzar arran de la
revolució industrial, ha sigut un no parar. Les principals zones productores
eren les nombroses planes al·luvials que hi ha a la comarca: la del Congost, la
del Tenes, la del Mogent, la de la Tordera i la del Besós. Tot i que també se’n
cultivaven a les cases de pagès que trobem arreu de la comarca.
Les varietats locals de mongetes més representatives al
Vallès Oriental són les següents:
Varietats antigues
de tomàquets
Amb l’arribada des d’Amèrica d’aquest producte, els
hortolans de la comarca van anar introduint els tomàquets a l’agricultura del
Vallès Oriental. Tal és així, que amb el temps es van anar aconseguint
centenars de variants. Els més coneguts abans i ara són els pometa, poma plens
i tres caires.
Les varietats antigues de tomàquets del Vallès són:
Si voleu tastar aquestes varietats de tomàquets, podeu
trobar-les als restaurants següents:
O també podeu comprar-les als punts de venda següents:
Podeu trobar més informació relacionada amb els productes
de proximitat a la seva pàgina web: https://productesdelvalles.wordpress.com/
Aquesta setmana
destaquem... La 1a Fira del Cavall Activa de Bigues i Riells
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada