9/3/17

Coneixeu els tomàquets i les mongetes del Vallès Oriental?


Aquesta setmana toca parlar una mica de la gastronomia de la comarca i no podem parlar de gastronomia al Vallès Oriental sense parlar de les tasques de recuperació de les varietats locals de tomàquets i de llegums que es fan des de la Xarxa de Productes de la Terra!Varietats locals de mongetes
Actualment al Vallès Oriental es cultiven més de 20 varietats de mongetes, un 32 % de tot el que es cultiva a la comarca! Des del S.XIX, moment en que l’agricultura es començà a modernitzar arran de la revolució industrial, ha sigut un no parar. Les principals zones productores eren les nombroses planes al·luvials que hi ha a la comarca: la del Congost, la del Tenes, la del Mogent, la de la Tordera i la del Besós. Tot i que també se’n cultivaven a les cases de pagès que trobem arreu de la comarca.

Les varietats locals de mongetes més representatives al Vallès Oriental són les següents:


Varietats antigues de tomàquets
Amb l’arribada des d’Amèrica d’aquest producte, els hortolans de la comarca van anar introduint els tomàquets a l’agricultura del Vallès Oriental. Tal és així, que amb el temps es van anar aconseguint centenars de variants. Els més coneguts abans i ara són els pometa, poma plens i tres caires.

Les varietats antigues de tomàquets del Vallès són:Si voleu tastar aquestes varietats de tomàquets, podeu trobar-les als restaurants següents:

O també podeu comprar-les als punts de venda següents:


Podeu trobar més informació relacionada amb els productes de proximitat a la seva pàgina web: https://productesdelvalles.wordpress.com/


Aquesta setmana destaquem... La 1a Fira del Cavall Activa de Bigues i Riells

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada