Coneixeu els tomàquets i les mongetes del Vallès Oriental?


Aquesta setmana toca parlar una mica de la gastronomia de la comarca i no podem parlar de gastronomia al Vallès Oriental sense parlar de les tasques de recuperació de les varietats locals de tomàquets i de llegums que es fan des de la Xarxa de Productes de la Terra!



Varietats locals de mongetes
Actualment al Vallès Oriental es cultiven més de 20 varietats de mongetes, un 32 % de tot el que es cultiva a la comarca! Des del S.XIX, moment en que l’agricultura es començà a modernitzar arran de la revolució industrial, ha sigut un no parar. Les principals zones productores eren les nombroses planes al·luvials que hi ha a la comarca: la del Congost, la del Tenes, la del Mogent, la de la Tordera i la del Besós. Tot i que també se’n cultivaven a les cases de pagès que trobem arreu de la comarca.

Les varietats locals de mongetes més representatives al Vallès Oriental són les següents:


Varietats antigues de tomàquets
Amb l’arribada des d’Amèrica d’aquest producte, els hortolans de la comarca van anar introduint els tomàquets a l’agricultura del Vallès Oriental. Tal és així, que amb el temps es van anar aconseguint centenars de variants. Els més coneguts abans i ara són els pometa, poma plens i tres caires.

Les varietats antigues de tomàquets del Vallès són:



Si voleu tastar aquestes varietats de tomàquets, podeu trobar-les als restaurants següents:

O també podeu comprar-les als punts de venda següents:


Podeu trobar més informació relacionada amb els productes de proximitat a la seva pàgina web: https://productesdelvalles.wordpress.com/


Aquesta setmana destaquem... La 1a Fira del Cavall Activa de Bigues i Riells

Comentaris