El patrimoni, millor si te l’expliquen

El Vallès Oriental és un territori molt ric en patrimoni, ja que al llarg dels anys ha estat una terra de pas per a moltes cultures, fet que ha provocat que avui en dia gaudim de recursos patrimonials ben variat. A continuació trobareu sis propostes de visites guiades a diferents nuclis urbans. No us les perdeu!
  


El patrimoni de Nord a Sud

L’Església Parroquial de Sant Martí, a Sant Celoni
L’edifici més emblemàtic de la vila de Sant Celoni, data dels S.XVII i XVIII, inclòs a l’Inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, compta amb uns esgrafiats dels més gran d’Europa. Cal destacar, a més dels esgrafiats de la façana, l’Altar Major, la Capella de Sant Francesc i la Portalada, esculpida en marbre de Gualba.


Visita guiada: Durant les jornades europees de Patrimoni, al Setembre


El Cementiri de Cardedeu
Aquesta obra, declarada com a Bé Cultural d’Interès Local, és un conjunt d’arquitectura funerària de gran valor patrimonial que va dissenyar Manel Joaquim Raspall, així com els majestuosos panteons que es poden trobar a l’interior. Tots ells d’estil noucentista.



La Doma, a la Garriga
El conjunt d’edificis romànic - gòtics que podem trobar a la Garriga, forma part de l’antiga Església Parroquial de Sant Esteve. El conjunt, que està inclòs a l’Inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, el formen l’antiga església, els edificis de la domeria i el cementiri.



Visita guiada: El primer dissabte de cada mes

La ciutat bombardejada de Granollers
Passejant pels carrers del centre de Granollers, si pareu atenció, trobareu rajoles de color vermell, que marquen la posició dels bombardejos que durant la Guerra Civil va patir la ciutat de Granollers. Des del Museu de Granollers, es fan visites guiades que proposen recórrer els llocs més emblemàtics afectats per aquests bombardejos i visitar un dels refugis antiaeris que van ajudar a gran part de la població.



Visites concertades per a grups.

Can Delger, a Caldes de Montbui
La segona seu del Museu de Caldes de Montbui és una antiga casa pairal de la burgesia rural, que encara avui conserva objectes i mobiliari que permeten reviure com era la vida quotidiana d’una família de classe mitjana des del S. XVIII fins al S.XX.

Visita guiada: Primer i tercer diumenge de mes.


El Menhir de Mollet del Vallès
El megàlit del neolític que podem trobar a Mollet del Vallès, protegit com a Bé Cultural d’Interès Nacional, va ser descobert al Parc de les Pruneres l’any 2009 i té una antiguitat estimada de 5000 anys. La seva importància rau ens els gravats amb caràcter antropomorf que es poden observar i també en la monumentalitat del megàlit.
  


Visites concertades i/o guiades.


Aquesta setmana destaquem...La Setmana del Pintxo de Llinars del Vallès


Comentaris