Els espais naturals del Vallès Oriental - Part I

Al Vallès Oriental podeu trobar nombrosos espais verds per relaxar-vos o fer tot tipus de propostes de turisme actiu. Els cor d’aquest turisme actiu són, sens dubte, el Parc Natural del Montseny i el Parc de Montnegre-Corredor.

Al seu interior, petits i grans gaudireu de passejades per senders amagats, excursions en bicicleta o a cavall o activitats lúdiques que conviden a  renovar l’esperit d’aventura. A més de la varietat de propostes de turisme actiu que us ofereix el Vallès Oriental, també trobareu diversitat en la flora i fauna que habita el territori que podeu animar-vos a descobrir.

Parc Natural del Montseny
El massís del Montseny, declarat Reserva de la Biosfera per la UNESCO, tot i estar a prop de grans ciutats, reflexa un mosaic de paisatges mediterranis espectacular que el fa digne de ser considerat un dels entorns més emblemàtics de la comarca. La cadena del Turó de l’Home i les Agudes, el Matagalls i el Pla de la Calma configuren el massís i són perfectament accessibles per fer-hi excursions. Sabeu que podeu fer al Montseny?

Aprendre a elaborar un formatge
A la formatgeria del Montseny podreu descobrir com es fa el formatge típic de les pastures de la zona. Es tracta d’un formatge de llet de cabra, elaborat amb 80 cabres alpines. A més, un  cop allà podeu comprar alguna de les 5 varietats de formatge que produeix l’establiment. Tot un paradís pels amants d’aquest producte!

Excursions i esports d’aventura:
Moltes empreses i institucions ofereixen, per a tota la família, excursions a peu, a cavall i en bicicleta. A més, també hi ha disponibles diferents activitats d’aventura com pràctiques de tir amb arc; jocs de paintball; escalada; rutes amb quad; minigolf i molt més! Us hi atreviu?

Circ Cric:
A la falda del Montseny, al municipi de Sant Esteve de Palautordera es troba aquest circ que serveix com element d’unió entre família, amics, socis i altres companys de la professió del circ que decideixen iniciar aquest projecte. Amb un total de 6 espectacles a les seves espatlles, “Garranyic”, “Grimègies de torell poltron”, “Mach de payasos”, “Troba kung-fú & Circ Cric”, “Post-clásic” i “Bemoll sostingut” són els que han fet que famílies senceres passin molts bons moments en aquest indret natural.

Parc Natural del Montnegre-Corredor
El Parc del Montnegre-Corredor forma part de la Xarxa d’Espais Naturals Protegits. A més d’oferir una exuberant naturalesa, el parc compta amb mostres de cultures passades com dòlmens, restes ibèriques o esglésies medievals que es camuflen amb el divers paisatge. El parc el formen  dos massissos: el Corredor, de formes més arrodonides i el Montnegre, bastant més abrupte per l’erosió. Per altra banda, si veniu al parc, també podeu gaudir d’activitats de tota mena. Descobriu-les!

La ruta del dolmen de Pedra Gentil:
Des de Vallgorguina es realitza un itinerari que ens acosta a les cultures prehistòriques. La ruta ens porta a conèixer el dolmen de Pedra Gentil i un dels assentaments més antics del Corredor. Es tracta d’una excursió de nivell fàcil, ja que travessa camins de relleu suau i ben senyalitzats. A més de veure el dolmen, també podreu descobrir l’església romànica de Santa Eulàlia de Tapioles del segle IX, les masies de Can Pradell de la Serra i Can Clarens, així com diferents tipus de boscos i vegetació.

Un tomb per la Vall d’Olzinelles
Passejar pel Vall d’Olzinelles amb el seu relleu suau, el clima satisfactori i el seu paisatge fa que aquesta proposta pugui atreure a un públic molt divers. Per aquesta zona es poden trobar diferents aspectes dins del Parc del Corredor del Montnegre. D’una banda, visitar la casa pairal de 1860 coneguda com Can Draper, un dels elements més identitari d’aquesta zona.  També podem destacar la seva riera, la qual recull les aigües del múltiples sots que conformen el relleu d’aquests racó del Montnegre.

Aquests dos espais naturals protegits són el reflex de la diversitat que ofereix el Vallès Oriental. En aquests, hi trobareu paratges naturals espectaculars i accessibles i un gran ventall de propostes per a tots els públics. En el proper post us parlarem d’altres espais naturals protegits del Vallès Oriental. Esteu preparats? 

Comentaris