El passat romànic de Caldes de Montbui

Al Vallès Oriental podem trobar municipis on la història es pot palpar amb els dits i amb els sentits tot admirant els edificis i els monuments. Aquest és el cas de Caldes de Montbui, una ciutat que té un passat romànic molt extens. 

Un dels primers llocs a visitar dins del municipi és el pont romànic que creua la riera de Caldes. Anteriorment aquesta edificació tenia molta importància, ja que s'erigia com a via de connexió entre Caldes de Montbui i algunes poblacions com Martorell, Sabadell o Terrassa. Aquest pont va ser construït al segle XIII i actualment és una obra protegida com a bé cultural d'interès local.


Un altre lloc d'interès és el jaciment de la torre roja de Caldes de Montbui, una obra arquitectònica datada al segle XI i XII, concretament a l'època ibèrica que va ser reconstruïda pels romans i posteriorment utilitzada també en els temps medievals. Aquest bé cultural d'interès local permetia observar tota la plana de Caldes i anteriorment era utilitzada com a edifici de defensa i de vigilància.



Pròxim al pont romà trobem dues edificacions més que són la muralla i la torre de la presó. La muralla envoltava tota la ciutat i esdevenia com a fortí per neutralitzar els atacs enemics. En alguns punts d'aquesta obra hi trobem torres de vigilància, entre elles la torre de la presó que va ser reconvertida en presó a l'època medieval però que, tot i això, són grans símbols del romànic de la població.


D’alta banda, pels voltants del municipi trobem l’església romànica de Sant Sebastià de Montmajor, una obra arquitectònica qualificada com una joia del romànic. Està datada al segle XI i compta amb una planta de creu llatina i tres absis. 



Així dons, si voleu visitar Caldes de Montbui no us podeu perdre cap d’aquests elements romànics, que fan del municipi un enclavament clau en la història de Catalunya.

Us proposem:
Al següent vincle trobareu altres llocs d’interès al municipi de Caldes de Montbui

Comentaris