LA CUINA DEL FOLLÓ A HONG KONG

• El Folló és un restaurant que treballa la cuina tradicional de pagès amb productes de qualitat i proximitat.

La Mercè Brunés, propietària i cuinera del restaurant i casa de turisme rural El Folló de Tagamanent, ha estat escollida com a representant de la cuina tradicional catalana i de pagès, convidada per la Sing Tao News Corporation. L’ interès per la cuina catalana de la prestigiosa periodista Annie Leong ha propiciat aquesta trobada.



Annie Leong és una coneguda periodista i cuinera, especialitzada en viatges i gastronomia. El seu gust per la bona cuina l’ha portat a viatjar arreu del món. Aquest fet li ha permès descobrir els plats tradicionals, cuinats amb productes locals, de diferents punts del món. Al llarg de la seva carrera ha participat en diversos programes i ha escrit llibres en els que aconsella i explica, de forma fàcil i pràctica, com dur a terme les receptes que hom pot trobar en els restaurants.

El proper mes de març, Sing Tao News gravarà un programa sobre la cuina tradicional de pagès, en el qual hi ha previst filmar cinc receptes, totes elles en rigorós directe i cuinades per la Mercè. Algunes d’aquestes receptes seran l‘ànec amb peres; el bacallà amb panses i pinyons; l’escalivada, el romesco i els cigrons amb espinacs estofats, un bon sofregit i una bona picada; la paella mar i muntanya; la truita de patates, ceba, espàrrecs i si es possible algun bolet; i de postres la crema catalana.

En el Folló s’hi fan diferents cursos de cuina sana, natural i de pagès; organitzen jornades gastronòmiques i també hi fan classes d’elaboració de pa. Enguany es celebrarà la tercera edició de la Festa del Pa, que com cada any es dur a terme el primer diumenge de juliol. Aquesta festa és un punt de trobada, intercanvi i aprenentatge entre professionals i amateurs del món del pa, que ha estat molt ben acollida i compta amb un gran èxit de participació.


Fotografies Manel Cuesta


SING TAO NEWS CORPORATION LIMITED
Sing Tao News Corporation Limited és una empresa de mitjans de comunicació amb visió d’esdevenir líder en continguts i serveis globals destinats a la població xinesa. La seva principal activitat es basa en informar. Sing Tao News està composta per diaris, revistes, serveis de continguts i l’edició de llibres entre d’altres serveis. A més a més, la companyia xinesa està compromesa amb l’aprenentatge continuat a través de diversos programes de formació com el E-learning program.

BBC
No és la primera vegada, que un mitjà de comunicació internacional s’interessa per la cuina tradicional amb productes locals, que cuina la Mercè. Aquest any 2010, la cadena BBC va escollir El Folló per filmar part d’una sèrie documental sobre la cuina espanyola de qualitat i tradicional. Va ser l’únic restaurant de la comarca i un dels dos de la província de Barcelona escollits per a l’ocasió. Aquesta sèrie s’emetrà a partir del juliol del 2011 pel segon canal de la BBC.

Comentaris