PRESENTACIÓ DE LA NOVA SENYALITZACIÓ DE LA RUTA DEL MODERNISME D’ESTIUEIG AL VALLÈS ORIENTAL

• La Ruta del Modernisme d’Estiueig al Vallès Oriental estrena aquest mes de març una nova senyalització dels edificis que la conformen, creada pel ceramista Toni Cumella.

• Aquesta nova senyalització, subvencionada per la Diputació de Barcelona, la trobarem als cinc municipis de la ruta: Cardedeu, Figaró – Montmany, Granollers, L’Ametlla del Vallès i La Garriga.

• La ruta consta de 80 edificis, entre els que trobem torres amb jardins majestuosos, cases, fonts, parcs i dissenys urbanístics.

El president del Consorci de Turisme del Vallès Oriental, el senyor Joan Castaño; l’alcaldessa de Cardedeu, la senyora Calamanda Vila; l’alcalde de Granollers, el senyor Josep Mayoral; l’alcaldessa de la Garriga, la senyora Neus Bulbena; l’alcaldessa de l’Ametlla del Vallès, la senyora Mª Àngels Cabello;i l’alcalde de Figaró – Montmany, el senyor Manel García van presidir l’acte de presentació de la nova senyalització de la Ruta del Modernisme d’Estiueig al Vallès Oriental, que es va dur a terme el passat diumenge dia 6 de març a Cardedeu.


La nova senyalització de la Ruta del Modernisme d’Estiueig al Vallès Oriental ha estat subvencionada per la Diputació de Barcelona, i creada conjuntament pels cinc municipis membres de la ruta i pel ceramista Toni Cumella. La nova senyalització està pensada per millorar el coneixement vers la ruta dels ciutadans i visitants, així com la millor identificació dels diferents edificis que en formen part.

La senyalètica és un panot de 20 cm per 20 cm, en el que trobem el nom de la ruta amb la icona que la identifica, el nom de la casa, l’arquitecte i l’any de construcció. El panot anirà ubicat a la vorera, davant de cada una de les cases. Aquesta senyalització recolzarà la informació, que es facilita en els fulletons de la ruta i en les diferents visites guiades, que es duen a terme als municipis.


La ruta està formada pels municipis de Cardedeu, amb 17 elements senyalitzats; Figaró – Montmany, amb 10 elements senyalitzats; Granollers, amb 12 elements senyalitzats; l’Ametlla del Vallès, amb 8 elements senyalitzats; i la Garriga, amb 33 elements senyalitzats. En total han estat 80 els edificis senyalitzats, entre els que trobem torres amb jardins majestuosos pensats per gaudir dels estius, cases senyorials, fonts, parcs, cementiris i dissenys urbanístics.


Veure notícia TV3 (minut 19.05)

Ruta del Modernisme d’Estiueig al Vallès Oriental, Ruta Raspall
La ruta és una proposta de descoberta de l’arquitectura per a l’estiueig. Podem observar des de les cases i les torres envoltades de jardins fins a l’arquitectura civil, amb parcs, fonts i dissenys urbanístics. És una proposta d’itineraris que permeten una aproximació a l’obra de l’arquitecte vallesà Manuel Joaquim Raspall i Mayol (1877 - 1937), que va treballar com a arquitecte públic i privat a Cardedeu, Figaró – Montmany, Granollers, l’Ametlla del Vallès i la Garriga; poblacions que avui reuneixen el conjunt d'obra més interessant de Raspall.

Casa Viader, Cardedeu

Casa Consistorial, Figaró - Montmany

Casa Clapés, Granollers

Dels cinc municipis que formen part de la Ruta del Modernisme d'Estiueig al Vallès Oriental destaquem a Cardedeu, l'Alqueria Cloelia, la Casa Golferichs, la Casa Viader, els Pinetons i el cementiri municipal; a Figaró - Montmany, l'antic Congost Hotel, la casa consistorial o Can Gallart; a Granollers, la Casa Clapés, la Casa Blanxart, la Casa Ganduxer i la Sala Tarafa; a l'Ametlla del Vallès, la Casa Millet, El Cafè i l'Ajuntament; i a la Garriga, la Casa Barbey, la Casa Mayol (Can Raspall) i la magnífica mansana Raspall, declarada Bé Cultural d'Interès Nacional.


Vil·la Lola, L'Ametlla del Vallès


Casa Barbey, La Garriga

Ceràmica Cumella
Ceràmica Cumella és una empresa que es dedica a la fabricació de productes ceràmics des del 1880. Antoni Cumella i Vendrell, fill del ceramista Antoni Cumella Serret, pertany a una nova generació fet palès en la seva obra. Aquesta destaca per l’aplicació tecnològica al procés artesanal i per la integració de la ceràmica a l’arquitectura. Al llarg de la seva trajectòria professional ha estat guardonat en nombroses ocasions amb reconeixements com els Premis Ascer, la Medalla FAD o el Premi Nacional d’Artesania del Ministeri, l’any 2009.

Visites guiades als municipis de la ruta
Cardedeu: primer diumenge de mes o sota prèvia petició.
Figaró – Montmany: visites autoguiades cada dissabte i diumenge; visites guiades per a grups sota prèvia petició.
Granollers: últim diumenge de mes o sota prèvia petició.
L’Ametlla del Vallès: primer diumenge de mes o sota prèvia petició.
La Garriga: segon dissabte de mes o sota prèvia petició.

Comentaris