EL PARC NATURAL DEL MONTSENY REP L’AUDITORIA PER A LA CARTA EUROPEA DE TURISME SOSTENIBLE

El Parc Natural de Montseny treballa des del 2009 en el projecte de la Carta Europea de Turisme Sostenible.

El Parc Natural del Montseny va rebre, els passats dies 2 i 3 de maig, l’auditoria per l’obtenció de l’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). Un auditor d’Europarc va verificar al llarg dels dos dies i juntament amb la directora del parc, la senyora Joana Barber, i el grup de treball la tasca duta a terme des de l’inici d’aquest projecte l’any 2009.

El grup de treball i l’auditor es van reunir a Viladrau i posteriorment van visitar diferents empreses associades. També es va comptar amb la presència d’algun dels alcaldes de l’àmbit de la CETS. El programa va ser molt intens per tal de poder visitar el màxim territori possible i observar els protocols de treball; així com analitzar les propostes que s’han anat formulant, a través d’un procés participatiu i col·lectiu. El programa per a la implantació d’un turisme sostenible al Parc Natural del Montseny inclou unes 50 actuacions que es duran a terme en els propers 5 anys.

L’auditor va estar acompanyat, en tot moment, per la directora i el tècnic d’ús públic, l’empresa d’assistència tècnica de la CETS i algun membre representant les associacions del parc.

A partir del més de juliol i fins el mes de setembre es rebrà la notificació per saber si el Parc Natural del Montseny ha aconseguit acreditar-se amb la Carta Europea de Turisme Sostenible.


Comentaris