MILLORES EN LES GUIES MÒBILS GUIMO DEL CENTRE DE VISITANTS

Nota de premsa de La Garriga (8 de novembre de 2011).

Un canvi en l’aplicació de les guies mòbils GUIMO del Centre de Visitants ha fet possible millorar les prestacions d’aquest sistema pioner. Les GUIMO són petites computadores portàtils que funcionen a través d’una connexió GPS i permeten fer rutes autoguiades. Si bé fins ara es podien llogar per 8 euros i permetien descobrir un dels 4 itineraris turístics del municipi, a partir d’aquest mes de novembre ofereixen la possibilitat de descobrir tots 4 itineraris per només 5 euros.

Amb la nova aplicació, les GUIMO compten ara amb un programari més senzill i fàcil d’utilitzar, que permet fins i tot, combinar els 4 itineraris segons l’interès, la disponibilitat de temps i el ritme de la persona usuària. Una altra de les millores ha estat la incorporació d’explicacions en castellà i en anglès. A la vegada, el nou sistema permet realitzar les visites de manera plenament satisfactòria encara que es produeixin problemes puntuals de cobertura del GPS. Així mateix, amb el nou programari, s’han eliminat totes les despeses de manteniment del dispositiu, ja que l’Ajuntament s’estalviarà, a partir d’ara, totes les quotes de connexió telefònica.

Les GUIMO són ideals per a vistes individuals, en família o en grups d’un màxim de tres o quatre persones. Les quatre rutes turístiques que ofereix el Centre de Visitants, que es poden fer a peu o en bicicleta, aprofundeixen en diferents aspectes del poble, com són l’antiguitat i l’edat mitjana, l’època moderna, el termalisme i l’estiueig o la memòria històrica. A cada punt d’interès les guies ofereixen una explicació locutada acompanyada d’un vídeo.

Per mostrar les millores i el funcionament de les GUIMO, i apropar aquesta eina de coneixement de l’entorn, del patrimoni i de la història de la Garriga a tothom qui hi estigui interessat, l’Àrea de Patrimoni instal·larà una taula informativa a la plaça de l’Església el dissabte 26 de novembre, de 10:00 a 14:00 h. A les hores en punt (a les 10, 11, 12 i 13h), amb totes les persones que ho vulguin, es farà una petita demostració del funcionament de les GUIMO, tot recorrent part d’algun dels itineraris que s’ofereixen.

Les GUIMO es poden llogar al Centre de Visitants, dins de l’horari d’obertura de l’equipament.


Comentaris