SESSIÓ DE REFLEXIÓ SOBRE LES MARQUES COSTA DE BARCELONA I CATALUNYA CENTRAL

• L’acte, organitzat conjuntament per la Diputació de Barcelona i el Consorci de Turisme del Vallès Oriental, s’ha celebrat al Circuit de Catalunya.

• El Pla de Màrqueting serà l’eina bàsica de treball que ha de guiar les accions de promoció turística de la Província de Barcelona durant els propers anys.

El senyor Ignasi Martínez, president – delegat del Consorci de Turisme del Vallès Oriental; juntament amb el senyor Francesc Vila, comissionat de Turisme de la Diputació de Barcelona; i la senyora Mª Àngels Serra, sòcia consultora de l’empresa Chias Marketing van conduir, el passat dimecres dia 20 de desembre, la sessió de reflexió sobre la configuració de les marques turístiques de la Província de Barcelona. Concretament la marca turística Costa de Barcelona i la marca Catalunya Central. A la sessió van assistir més de 70 agents del sector turístic del Vallès Oriental.


L’acte, que es va celebrar en el Circuit de Catalunya, va comptar amb dues parts. La primera d’elles dedicada a la presentació de les activitats i accions, que des de la Delegació de Turisme de la Diputació de Barcelona, s’ha dut a terme al llarg de l’any 2011. La segona part va estar dedicada a la presentació, i posterior debat, d’una proposta d’acció del Pla de Màrqueting de la Província de Barcelona, que afecta molt directament a la nostra comarca. Aquesta és la pertanyença del Vallès Oriental a la marca Catalunya Central o l’adscripció a la nova marca Costa de Barcelona.


Des dels territoris que conformen la nova marca turística Costa de Barcelona s’ha demanat al Vallès Oriental que es valori la possibilitat de canviar la nostra adscripció i passar de la marca Catalunya Central, a la nova marca Costa de Barcelona. Aquesta proposta d’acció apareix al Pla de Màrqueting de la Província de Barcelona.


Properament es mantindrà viu l’espai de reflexió perquè pugui arribar al màxim nombre d’agents, públics i privats de la comarca, i tothom pugui expressar la seva opinió sobre la proposta que s’ha rebut.



Pla de Màrqueting de la Província de Barcelona
El passat dimecres 28 de desembre, a les 18.00h a la seu central de la Diputació de Barcelona a Can Serra (Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona), va tenir lloc la presentació oficial del Pla de Màrqueting de la Província de Barcelona. Posteriorment a la presentació oficial a Barcelona es presentarà, en la seva totalitat, a la nostra comarca.

Durant els darrers mesos, l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Ocupació, a través de la Delegació de Turisme de la Província de Barcelona. Ha estat treballant en l’elaboració el Pla de Màrqueting Turístic de la Província de Barcelona. Per dur a terme els treballs d'aquest Pla de Màrqueting, es va contractar els serveis de Chías Marketing, consultora amb una amplia experiència a nivell nacional i internacional en l'àmbit turístic.


Aquest document serà l’eina bàsica de treball, que ha de guiar les accions de promoció turística de la Província de Barcelona durant els propers anys. Aquest Pla també apunta quina pot ser l’organització de les marques turístiques sota les que, els territoris de la Província, hem d’estar acollits per promocionar-nos en mercats exteriors.


El Pla de Màrqueting permetrà un nou impuls de promoció de tota l'oferta turística de la Província de Barcelona, als diferents mercats emissors en base a les marques turístiques, aconseguint un increment notable del nombre de visitants i pernoctacions.

Marca Costa de Barcelona
Aquesta nova marca agrupa les antigues marques Costa de Barcelona – Maresme i Costa del Garraf, en les que hi ha les comarques del Maresme, el Garraf, el Baix Llobregat i l’Alt Penedès. La marca Costa de Barcelona ha estat reclamada pels empresaris de les comarques, que en formen part, i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. El principal objectiu de la creació d’aquesta nova marca, en substitució de les que hi havia, és ser eficients en la promoció, especialment en la promoció internacional. La nova marca agrupa els 100 km de costa de la província de Barcelona.

Marca Catalunya Central
La Marca Catalunya Central està formada per les comarques de l’Anoia, Osona, el Bages, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. A les terres de la Catalunya interior trobem ciutats de gran rellevància com Cardona, Granollers, Igualada, Manresa, Sabadell, Terrassa i Vic. Els principals atractius de la marca és la natura; el termalisme; la cultura; l’arquitectura industrial i modernista; la gastronomia i les activitats de turisme actiu.

En l’actualitat hi ha nou marques turístiques a Catalunya. Aquestes són: Costa Brava, Barcelona, Costa Daurada, Terres de l’Ebre, Terres de Lleida, Catalunya Central, Val d’Aran, Pirineus i Costa de Barcelona.


Fotografies: Manel Cuesta 
Per a més informació, consulteu el web del Consorci de Turisme del Vallès Oriental – http://www.turismevalles.net/

Comentaris