CONSELLS DE SEGURETAT SETMANA SANTA 2012

Informació extreta del web dels Mossos d'Esquadra Generalitat de Catalunya

Dispositiu de trànsit Setmana Santa 2012
El Servei Català de Trànsit i els Mossos d'Esquadra posa en marxa el dispositiu especial de trànsit amb motiu de la Setmana Santa 2012 a partir del divendres 30 de març, a les 15 hores i fins al dilluns 9 d'abril, a les 24 hores.

Convé destacar que la Setmana Santa és un dels períodes festius de l’any que registra més mobilitat i complicacions viàries al conjunt d’autopistes i carreteres de Catalunya. Es preveu que en aquest període festiu hi haurà una mobilitat similar a la de l’any passat, tot i que amb una lleugera tendència a la baixa. La Setmana Santa es dividirà en aquestes dues fases:

Primera fase: Des de les 15.00 h de divendres, 30 de març, fins a les 24.00 h de diumenge, 1 d’abril. Dóna cobertura a la primera sortida de la Setmana Santa des de divendres i fins dissabte al migdia, coincidint amb el començament de les vacances escolars i universitàries.

Segona fase: Es concentra en els dies festius propis de la Setmana Santa. S’inicia el dijous Sant, 5 d’abril, a les 15.00 h i finalitza el dilluns de Pasqua, 9 d’abril, a les 24.00 h.

Per més informació consulteu el vincle del dispositiu especial de trànsit.

Telèfon d'emergències 112
El telèfon 112 centralitza totes les trucades d'urgència. És únic a tot l'àmbit europeu i dóna resposta immediata les 24 hores del dia.

Serveix perquè els ciutadans i ciutadanes puguin sol·licitar els serveis públics d'urgències sanitàries, d'extinció d'incendis i salvaments, de seguretat ciutadana i de protecció civil quan es trobin en una situació d'emergència.

Per més informació consulteu aquest vincle 

Consells de seguretat al domicili
Quan marxeu de vacances:
-Deseu els objectes valuosos en llocs segurs.
-Tanqueu tots els accessos amb clau i connecteu l’alarma.
-És convenient que tingueu un inventari d’objectes amb el número de sèrie, la marca i el model: facilita la identificació dels objectes en cas de robatori.
-Aviseu a persones de confiança de la vostra absència.
-Eviteu explicar que us absenteu de casa, si parleu amb persones desconegudes.
-No deixeu senyals visibles que facin pensar que sou fora de casa.
-No exterioritzeu que la casa queda sense habitar.
-No deixeu al contestador automàtic cap missatge en què es dedueix que sou fora. Podeu activar el desviament de trucades per poder respondre sempre.
-Demaneu a algú que us reculli la correspondència.


Trobareu tots els consells de seguretat a l'apartat 'Prevenció' del web http://www.mossos.cat/ o al perfil oficial de Mossos d’Esquadra a Facebook.

Comentaris