El 96% dels visitants i turistes enquestats recomanaria la destinació del Vallès Oriental

Aquest dimecres s’han presentat les dades de l’informe del perfil dels visitants i turistes del Vallès Oriental, edició 2013.

La informació s’ha obtingut gràcies a la recollida d’enquestes en 35 punts de tota la comarca.

El senyor Ramón Riera, Diputat de turisme de la Diputació de Barcelona; juntament amb el senyor Ignasi Martínez, conseller de turisme del Consell Comarcal del Vallès Oriental; i el senyor Francesc Vila, gerent serveis de turisme de la Diputació de Barcelona han presentat, aquest dimecres dia 26 de febrer a la seu del Consell Comarcal del Vallès Oriental, les dades obtingudes de l’informe EDDETUR 2013. Aquest permet conèixer el perfil del turista i de l’excursionista, la valoració de la destinació i la despesa associada a nivell comarcal, per marca turística i pel global de la demarcació.


El projecte EDDETUR està liderat pel Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona, que treballa coordinadament amb el Consell Comarcal del Vallès Oriental. Les enquestes EDDETUR són un requisit indispensable per part de les destinacions SICTED. Per poder dur a terme un informe territorial, a nivell comarcal, cal recollir un nombre mínim de 400 enquestes. Aquest nombre d’enquestes ens permet que l’informe sigui representatiu a nivell comarcal. A la comarca del Vallès Oriental s’han distribuït les enquestes en 35 punts i s’han recollit 401 enquestes.



El Vallès Oriental en xifres
El perfil dels turistes i visitants a la nostra comarca tant pot ser d’homes o dones, ja que els percentatges són del 49%-51%. Les edats amb percentatge més elevat estan compreses entre els 25-44 anys, d’origen català majoritàriament. Cal destacar un 24% de turistes europeus. Solen ser turistes amb pernoctació i molts d’ells ja han visitat anteriorment la nostra destinació. Solen viatjar en família i/o fills o amb la parella. El mitjà de transport més utilitzat és cotxe/moto.

Dels turistes que pernocten a la comarca el 64,4% ho fan en hotels. El motiu de l’estada que presenta un percentatge més elevat (50,1%) és el de vacances i/o oci, seguit pel motiu de turisme de shopping.
L’import promig de despesa per persona i dia ha estat de 77,8 euros per sobre de la despesa promig de la provincia, degut a la importància del punt de recollida de la Roca Village.

Pel que fa a la destinació del Vallès Oriental l’ítem més valorat ha estat l’hospitalitat/tracte rebut i el menys valorat el del transport públic.

El 96% dels enquestats recomanaria la destinació del Vallès Oriental.

Més informació a www.vallesoriental.cat o al Informe EDDETUR, edició 2013

Comentaris