A Caldes de Montbui, Fem Bullir l'Olla!

Nota de premsa - Ajuntament de Caldes de Montbui

El Mercat de l’olla i la caldera més internacional, dedicat a l’època romana i l’aigua termal.

Els dies 15 i 16 de març el centre històric acull les parades i activitats del Mercat de l’olla i la caldera de Caldes de Montbui, una cita amb la gastronomia romana i l’aigua termal.

La vila termal celebra, els dies 15 i 16 de març, la 6a edició del mercat d’artesans i gastronòmic, dedicat a la cuina elaborada amb productes singulars del territori català i d'altres cultures de la mediterrània procedents d'Itàlia i de França.  L'element especial del mercat és que alguns dels plats que s'oferiran es cuinen en una olla grossa, amb aigua termal i llenya.


En paral·lel, tenen lloc les Jornades gastronòmiques de l’olla i la caldera als restaurants calderins, enguany dedicades a l’època romana (del 15 de març al 6 d’abril).

Segons el regidor Isidre Pineda aquesta serà una edició del Mercat de l’Olla amb accent internacional: acollirà una mostra de l’elaboració i tast de la piazza Scima (pizza a l’estil romà) amb forn de llenya artesà, a càrrec de cuiners procedents de la població convidada de Lanciano, de la regió d’Abruzzo (Itàlia); O un tast de productes derivats de l’ànec amb un maridatge de vins catalans organitzat per l’Associació Amics d’Europa i  el Comitè de Jumelage de la vila termal agermanada de Saint Paul Lès Dax.

A més, durant els dies 15 i 16 de març es celebraran unes jornades de portes obertes a l’exposició: “1714. L’assalt a la Bretxa. La guerra de Successió a Caldes de Montbui” amb la recreació històrica d’un campament militar austriacista del segle XVIII per part del grup els Miquelets de Catalunya i els Hússars Hongaresos de Moià. L’exposició, amb motiu de la commemoració del Tri centenari de la guerra de successió del 1714, l’acull el Museu Thermalia de Caldes fins el mes de juny.



Més informació al web www.visiteucaldes.cat

Comentaris