La Ruta del Modernisme d'Estiueig al Vallès Oriental serà present a la XII Fira Modernista de Terrassa

Un any més, la Ruta del Modernisme d’Estiueig al Vallès Oriental serà present, aquest cap de setmana, a la Fira de Ciutats Modernistes de Terrassa, promocionant l’arquitectura modernista de la comarca.

Aquesta fira forma part dels actes que es celebren a la Fira Modernista de Terrassa, que enguany va celebrar la XII edició. Els visitants de la fira podran informar-se de les visites modernistes guiades i autoguiades als cinc municipis que formen part de la ruta: l’Ametlla del Vallès, Cardedeu, Figaró-Montmany, la Garriga i Granollers. A més a més, enguany es durà a terme una activitat de dinamització de la parada. Aquesta consistirà en un concurs d’Instagram, en el que els visitants podran fer-se una fotografia caracteritzats com una família modernista i penjar-la a l’Instagram.


#modernismedestiueigvo
Si vols participar al CONCURS de Turisme Vallès Oriental i guanyar un dels premis només has de seguir els passos següents:

1. Fer la fotografia pensant que hi ha de cabre en un quadrat o fer-la des de la mateixa app d’Instagram. Li pots posar els filtres que més t’agradin i etiquetar a tothom que vulguis; pensa que com més persones etiquetis més “cors” tindràs i per tant, moltes més possibilitats de guanyar.

2. MOLT IMPORTANT Penjar la fotografia a l’Instagram amb el títol que vulguis però amb el hashtag#modernismedestiueigvo i afegint @turismevalles i#VallèsOriental.

3. Per poder entrar en el concurs, alhora de publicar la foto s’haurà de compartir al Facebook etiquetant a “Turisme Vallès Oriental” (www.facebook.com/turismevalles).

4. Compartir també al Twitter. Per poder participar al concurs la foto ha d’estar a l’Instagram i compartida al Facebook. Guanyarà la fotografia que tingui més cors a l’Instagram. En el cas d’empat tindrem en compte la persona que també hagi compartit la foto al Twitter.

GUANYARÀ la persona que tingui més CORS a la seva foto d’Instagram.

En el cas d’empat a Instagram:
1r es valorarà la persona que hagi compartit la foto a Twitter.
2n guanyarà la persona que, a més a més, tingui més “M’agrada” a la compartició de Facebook.

Els premis
Hi ha 4 premis que consisteixen en:
1) Val per a dues persones d’una visita guiada a la Ruta Modernista de la Garriga.
2) Val per a dues persones d’una visita guiada a la Ruta Modernista de Cardedeu.
3) Val per a dues persones d’una visita guiada a la Ruta Modernista de Granollers. (Aquest es podrà gaudir a partir del 18 de gener de 2015).
4) Val per a dues persones d’una visita guiada a la Ruta Modernista de l’Ametlla del Vallès (sota petició). 

La Ruta del Modernisme d’Estiueig al Vallès Oriental

Les rutes del Modernisme d’Estiueig al Vallès Oriental, Ruta Raspall, són una proposta de descoberta de l’arquitectura per a l’estiueig; des de les cases i torres envoltades de jardí fins a l’arquitectura civil, amb parcs, fonts i dissenys urbanístics.

La Ruta Raspall és una proposta de diferents itineraris que permeten una aproximació a l’obra de l’arquitecte vallesà Manuel Joaquim Raspall i Mayol (1877 - 1937). Aquest va treballar com a arquitecte públic i privat a l'Ametlla del Vallès, Cardedeu, el Figaró - Montmany, la Garriga i Granollers; poblacions que avui reuneixen el conjunt d'obra més interessant de Raspall.

XII Fira Modernista de Terrassa
La Fira Modernista és una interessant experiència turística de primavera que permet als visitants viatjar en el temps per reviure un cap de setmana de la Terrassa de fa cent anys. És una iniciativa promoguda per l'Ajuntament i que compta amb la col·laboració d'entitats, associacions, institucions, empreses i establiments de la ciutat.

L’ambientació dels carrers, places i parades, les exposicions, les visites guiades a edificis modernistes, les diverses activitats i les cercaviles transporten als visitants a l’any 1900, quan moltes de les ciutats de Catalunya varen viure una etapa pròspera gràcies a la indústria tèxtil i al modernisme com a moviment d’avantguarda.

Comentaris